Što je C-Shape frizura i zašto ju obožavaju holivudske zvijezde?
Što je C-Shape frizura i zašto ju obožavaju holivudske zvijezde?

Što je C-Shape frizura i zašto ju
obožavaju holivudske zvijezde?

Rachel frizura se vraća. Voluminozna, postepeno ošišana kosa, kakvu je popularizirala Jennifer Aniston u Prijateljima, ponovno je hit. Naravno, u moderniziranoj verziji. Sve više slavnih dama odlučuje se za ovu frizuru, no ona se ipak malo razlikuje od one kakvu je nosila Rachel Green. To nas ne čudi jer koliko god se trendovi vraćali, oni moraju biti svremeni i uklapati se u vrijeme u kojem živimo kako ne bi izgledali zastarjelo.

Moderna Rachelica sada ima i novo ime: C-Shape, odnosno the curve cut. Ta frizura svakako podsjeća na onu iz devedesetih, ali je sada duža, mekanija i nježnija. Ova frizura osmišljena je tako da stoji gotovo svima. Lice uokviruju lepršavi pramenovi različitih duljina, a isfenirani su prema unutra, u obliku slova “c”, zbog čega je frizura i dobila ime.

C-Shape: Frizura koja stoji svima

Za stiliziranje ove frizure dovoljno je pustiti kosu za se osuši na zraku. Ako, pak, želite onaj golemi volumen morat ćete, ipak, biti malo vještiji s četkom i fenom. No sve to dolazi s vremenom i vježbom. Također, bez obzira na to što se radi o slojevito šišanju, ovaj tip šišanja idealan je za ljude s tankom kosom koji žele volumen.

Ako tražite nešto što je lako održavati, laska svim oblicima lica i teksturama kose, a taman je dužine da kosu još uvijek možete podići, ova frizura je kao stvorena za vas. Upravo ovo je frizura za vas i ako niste fan onih strogih linija koje karakteriziraju bob frizure.

Povratak u devedesete

Ako želite potpuno aktivirati nostalgiju, ovu frizuru možete ukrasiti dodacima koji su biti popularni devedesetih, a sada su ponovo preplavili police trgovina. Tu konkretno mislimo na kopče kao i male špangice i ukosnice. Kako bi slojevi u ovoj frizuri došli do izražaja možete ih i prošarati pramenovima. To će naglasiti teksturu kose i dati frizuri dimenziju. Stoga, ako tražite neko osvježenje, znate što sljedeći put trebate tražiti frizerku (ili frizera).

FOTO: Instagram (@lucyhale, @adamburrell)

Učitati još
Zatvori