Slob je jedna od najtraženijih frizura ovog proljeća. No što je to uopće?
Slob je jedna od najtraženijih frizura ovog proljeća. No što je to uopće?

Slob je jedna od najtraženijih frizura ovog
proljeća. No što je to uopće?

Čini nam se da frizeri poznatih i slavnih svaki tjedan izmisle neku novu frizuru i baš svakoj daju neko simpatično ime. Ovaj put to je slob. Pretpostavljate, to je još jedna verzija uvijek popularnog boba, koji baš nikada ne izlazi iz mode. Neko vrijeme on nije baš bio u prvom planu, ali uvijek je bio tu negdje. E pa ovog proljeća on i sve njegove varijacije najveći su hit.

No vratimo se mi slobu. On je zapravo kombinacija riječi slick i bob. Od svih varijanti o kojima smo pisali, ova je najsličnija klasičnom bobu. Prema riječima Georgea Northwooda, frizera koji stilizira i šiša kosu Claire Foy, Alexe Chung, Alicije Vikander i brojnih drugih, upravo slob je ovih dana najtraženija frizura u njegovom salonu.

Po čemu se slob razlikuje od boba?

Ovo je i dalje stroga frizura, poput originalnog boba, ali nije baš tako ravno šišana. Ipak, nije šišana ni “repasto” poput drugih bob varijanti koje smo spominjali. Slob se lagano održava, on nema puno teksture ni strukture, pogotovo ne naprijed. Razdjeljak je na sredini, kosa je ravna i oštro rezana, ali ne u potpuno ravnoj liniji. Što se dužine tiče, slob frizura seže do brade, kao i klasični bob.

Vjerujemo, mnogi će sada reći da je to samo obični bob kojem je netko dao fora ime. Zaista, razlike su male, ali ih ima. Zapravo, slob je “nedovršena” verzija boba. Malo je opušteniji od klasike, ali i dalje ne vrluda daleko od nje. U svakom slučaju nećete pogriješiti ako se odlučite za ovu frizuru. Ona je trenutno golemi hit, ali zapravo je uvijek in. Nije se još dogodilo da bob frizura izgleda zastarjelo

Slob najbolje izgleda u ravnoj varijanti, ali ako vam to u nekom trenu bude dosadno, uvijek možete dodati valove. Zvijezda ove frizure zapravo je vaša kosa koja mora biti zdrava i sjajna. To sve doprinosi tom slick, urednom i strogom izgledu.

FOTO: Instagram (@georgenorthwood)

Učitati još
Zatvori