Plush bob novi je trend koji klasičnoj bob frizuri daje volumen kakav ste oduvijek željeli
Plush bob novi je trend koji klasičnoj bob frizuri daje volumen kakav ste oduvijek željeli

Plush bob novi je trend koji klasičnoj bob frizuri daje volumen kakav ste oduvijek željeli

Ove godine zaista nemamo manjak trendova kada je riječ o beauty svijetu, a pogotovo o kosi. Tiramisu i skandi pramenovi, McDonald’s šiške, Barbie šiške, samo da spomenemo neke. A ono što je isto sigurno je da se ove godine naglasak stavlja na postizanje najboljeg volumena kojeg možemo postići. Sada se javio i još jedan trend kojeg vole sve it djevojke, a kombinira klasičnu frizuru i voluminozan izgled. Riječ je o novoj verziji popularne bob frizure – plush bob.

Što je plush bob frizura?

To je frizura koja se odlično uklapa u quiet luxury trend i rich girl estetiku koja je izrazito popularna ove godine u bilo kakvom beauty trendu. Frizuru karakterizira volumen i tekstura koji kosi daju skupi izgled. Dok je u uobičajenim bob frizurama naglasak na rez i dužinu, kod plush boba je sve u stiliziranju. Ključ je u kreiranju volumena na korijenu kose koji se još više ističe slojevima koji onda kosi daju prekrasan pokret. Plush bob je definitivno uzdignuo običnu bob frizuru na višu razinu. Slojevi koji uokviruju lice i slojevi u unutrašnjosti frizure koji zapravo i daju volumen odlični su za postizanje skupog izgleda koji je trenutno popularan. Odlična stvar je i to što je frizura sama po sebi već stilizirana te ne zahtijeva muke pri oblikovanju. Sada se nosi na razne načine.

Kako nositi plush bob?

Postoje razni načini kako možete nositi i stilizirati vašu ovu frizuru. Sve ovisi o vašem ukusu i teksturi kose, ali ono što je sigurno je da je volumen u prvom planu. Donosimo nekoliko savjeta kako možete isfurati plush bob. Face-framed verzija savršeno uokviruje lice s opuštenim curtain šiškama koje dodaju strukturu cijeloj frizuri.

Pinched

Pinched verzija plush boba podrazumijeva stezanje dva pramena kose s obje strane prema vrhu kako bi se stvorila iluzija curtain šiški. Ova verzija dodaje malo više podizanja korijena, a u kombinaciji s valovima koji se njišu na jagodičnoj kosti daje našim crtama lica dodatnu definiciju.

Side-swept

Ova verzija plush boba još daje dodatni volumen jer se kosa prebaci na jednu stranu tako da razdjeljak nije na sredini. To daje puniji izgled kosi te izgleda fantastično.

Zaobljeni

Zaobljeni plush bob podrazumijeva zaobljeni kraj kose. Ova frizura je posebno popularna ove godine, a pomaže napraviti oblik koji lijepo uokviruje lice i daje bouncy osjećaj i izgled kose.

Kovrčavi

Odlična stvar je što plush bob mogu nositi svi pa tako i kovrčavice. A s kovrčavom kosom, volumen pogotovo dolazi do izražaja. Kovrčavi plush bob je frizura za sebe, a možete ga kombinirati i s razdjeljkom na sredini ili sa strane.

Dugi plush bob

Plush bob možete nositi i kao long bob, s kosom koja je duža od dužine brade. Još više dužine, plush bobu daje više pokreta u frizuri i ostavlja mjesta za razno stiliziranje.

Foto: Instagram (@falmomen, @oliviarose, @hoskelsa)

Učitati još
Zatvori