Imamo i prvu ‘it’ frizuru jeseni. Htjeli ili ne, stižu Barbie šiške
Imamo i prvu ‘it’ frizuru jeseni. Htjeli ili ne, stižu Barbie šiške

Imamo i prvu ‘it’ frizuru jeseni. Htjeli ili ne, stižu Barbie šiške

Film koji je obilježio ovo ljeto i godinu, Barbie pokrenuo je brojne trendove. Sigurno ste vidjeli naziv Barbiecore po društvenim mrežama, a odnosi se na sve od mode do beautyja. Margot Robbie na press turneji filma bila je obučena u skladu s najpoznatijom lutkom na svijetu pa je tako roza boja apsolutno izdominirala, ali i razna Barbie manikura, make up te frizure. Iako se film već par tjedana prikazuje u kinima, Barbie ludnica ne prestaje. Sada se pojavljuje novi hair trend, Barbie šiške.

Šiške vrijedne Barbielanda

Barbie šiške inspirirane su frizurom kakvu je Margot Robbie imala u filmu, točnije u prvoj sceni. Frizura podsjeća na razdoblje 60-ih godina prošlog stoljeća, a mogu je imati i plavuše, brinete i crnke. Barbie šiške karakteriziraju kombinacija isprekidanih resa i popularnih curtain šiški koje lijepo uokviruju lice. Posebno su efektne kada su stilizirane s dugim pramenovima i puno volumena, što savršeno odražava izgled Margot Robbie u Barbielandu.

Ova frizura definitivno nagovještava novi trend za jesen kada se o šiškama puno lakše brinuti nego na po ljeti. Barbie šiške odlično pašu uz dugu slojevitu kosu što onda pruža i puno mogućnosti za stiliziranje.

Kako stilizirati Barbie šiške?

Ova frizura daje voluminozan izgled, a jednostavno je za održavati. Počnite s pranjem i sušenjem kose, a preporučujemo i korištenje maske za kosu, umjesto regeneratora kako bi kosa bila neodoljivo mekana što će pospješiti daljnje korake. Kod ovakve frizure, imate dvije opcije. Ako imate figaro, s njim napravite lagane valove, a ako nemate, nakon što vam je kosa suha, zarolajte male dijelove kose i pričvrstite ukosnicama ili kopčama. Takve zarolane kovrče još malo posušite fenom kako bi ih setirali.

Šiške lagano počešljajte češljem sitnih zubaca i pobrinite se da glatko padaju na čelo. Ako želite podići frizuru na novu razinu, napravite polurep ukrašen mašnom kakvog je Barbie imala u prvoj sceni filma. Uzmite nekoliko pramenova kose s obje strane lica te ih uvijte prstima i tako ih zakačite kopčom ili zavežite u rep te sve upotpunite mašnom.

Barbie šiške
Barbie šiške

Foto: Profimedia, Instagram (@haleycocker, @alliralee_, @michaelhairlondon)

Učitati još
Zatvori