Tri sloja za kosu iz snova: Tiramisu pramenovi neodoljiv su trend za 2023.
Tri sloja za kosu iz snova: Tiramisu pramenovi neodoljiv su trend za 2023.

Tri sloja za kosu iz snova: Tiramisu
pramenovi neodoljiv su trend za 2023.

Legendarni talijanski desert s kavom, sočan i prozračni tiramisu, poslužio je kao inspiracija za pramenove čija je popularnost trenutno na ulaznoj putanji.

Tiramisu pramenovi najavljeni su kao jedan od velikih hitova za 2023. godinu, a pretpostavlja se da će posebno trendi biti na proljeće, kad se žene zažele stylish makeovera u frizerskim salonima.

Tri nijanse za kosu zanosnu poput najfinijeg deserta

Desert tiramisu slaže se u tri sloja, od pažljivo izrađene kreme s mascarponeom i jajima, piškota natopljenih kavom te tankog sloja kakao praha, a upravo je taj mali ples slaganja tekstura i nijansi poslužio kao inspiracija za pramenove istog naziva. Žuta, svjetlosmeđa i tamnosmeđa boja vizualno jednako dobro izgledaju na kolaču, kao i na kosi.

Savršen kontrast za kosu iz snova

Tri nijanse plave i smeđe boje u pažljivim se razmacima nižu na kosu, a rezultat je vizualno bogatiji volumen te rapsodija boja koje se isprepliću na kosi.

Nizanje slojeva nije jedina poveznica s talijanskim desertom – kod tiramisu pramenova značajna je i njihova širina. Naime, baš poput slojeva na kolači, i pramenovi na kosi su debeli i upečatljivi, za razliku od nekih drugih tehnika pri kojima se pramenovi nanose na jako tanke sekcije kose.

Ovaj recept dozvoljava odstupanja

Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost iznimno bitna, tiramisu pramenovi dozvoljavaju odstupanja, sve dok je osnovna ideja ista.

Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, kako bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu svojim plavokosim klijenticama, kako bi tek malo potamnili kosu.

 

Frizerska slavnih, Nikki Lee, koja brine o bojama kose klijentica kao što su Camila Cabello, Hilary Duff, Sarah Hyland i Sydney Sweeney, tiramisu pramenove voli vidjeti na plavušama.

Glumici Emmi Roberts takvim je pramenovima prošarala kosu za vrijeme proteklih blagdana, što je oduševilo fanove poznate frizerke, ali i glumice.

Ovi pramenovi dobar su ulog

Pramenovi u salonu pravih stručnjaka možda nisu najpovoljnija opcija, no odličan su ulog ako želite osvježiti svoj izgled. Dobro napravljeni pramenovi traju mjesecima, a u tiramisu izvedbi dobro će izgledati i uz izrast. Uz njih kosa vizualno dobiva na volumenu te dobiva teksturu zbog koje “bolje stoji”.

Svijetli pramenovi uz obraze, osvijetlit će lice i pomladiti ga, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda uz razbarušenu, “tek sam izašla iz kreveta” frizuru u stilu Brigitte Bardot, Serene van der Woodsen i surferica iz Kalifornije.

Foto: Instagram (@rosiehw, @victor8008)

Učitati još
Zatvori