Tiramisu pramenovi: Najslasniji trend i dalje dominira svijetom frizura
Tiramisu pramenovi: Najslasniji trend i dalje dominira svijetom frizura

Tiramisu pramenovi: Najslasniji trend i
dalje dominira svijetom frizura

Nešto ima u novoj sezoni što donosi želju za promjenom. Bilo da ste odlučili češće nositi crveni ruž ili mijenjate frizuru, jesen je jednostavno prikladna za debi novog izgleda. Već znamo koji su to trendovi boja kose za jesen 2023., ali tiramisu pramenovi izdvojili su se kao jedni od najpopularnijih.

Kao što ime sugerira, ovaj trendi look ima tamnije korijene – poput gornjeg sloja na tiramisuu – i svjetlije krajeve, poput kremastih dijelova ove talijanske slastice. Radi se o nadogradnji balayage kose i pramenova, jer se svjetliji gradijent postupnije nanosi na kosu.

Tri nijanse za kosu zanosnu poput najfinijeg deserta

Legendarni talijanski desert s kavom, sočan i prozračni tiramisu, poslužio je kao inspiracija za pramenove čija se popularnost predviđala još početkom godine. Tiramisu pramenovi najavljeni su kao jedan od velikih hitova za 2023. godinu, a i dalje dominira u beauty svijetu.

Desert tiramisu slaže se u tri sloja, od pažljivo izrađene kreme s mascarponeom i jajima, piškota natopljenih kavom te tankog sloja kakao praha, a upravo je taj mali ples slaganja tekstura i nijansi poslužio kao inspiracija za pramenove istog naziva. Žuta, svjetlosmeđa i tamnosmeđa boja vizualno jednako dobro izgledaju na kosi, kao i na kolaču.

Savršen kontrast za kosu iz snova

Tri nijanse plave i smeđe boje u pažljivim se razmacima nižu na kosu, a rezultat je vizualno bogatiji volumen te rapsodija boja koje se isprepliću na kosi. Nizanje slojeva nije jedina poveznica s talijanskim desertom – kod tiramisu pramenova značajna je i njihova širina. Naime, baš poput slojeva na kolači, i pramenovi na kosi su upečatljivi, za razliku od nekih drugih tehnika pri kojima se pramenovi nanose na jako tanke sekcije kose.

Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost iznimno bitna, tiramisu pramenovi dozvoljavaju odstupanja, sve dok je osnovna ideja ista. Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, kako bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu svojim plavokosim klijenticama, kako bi tek malo potamnili kosu.

Pramenovi koje obožavaju zvijezde

Pramenovi u salonu pravih stručnjaka možda nisu najpovoljnija opcija, no odličan su ulog ako želite osvježiti svoj izgled. Dobro napravljeni pramenovi traju mjesecima, a u tiramisu izvedbi dobro će izgledati i uz izrast. Uz njih kosa vizualno dobiva na volumenu te dobiva teksturu zbog koje “bolje stoji”.

Svijetli pramenovi uz obraze, osvijetlit će lice i pomladiti ga, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda uz razbarušenu, messy frizuru u stilu Brigitte Bardot, Blake Lively i surferica iz Kalifornije.

Foto: Instagram (@rosiehw, @gisele)

Učitati još
Zatvori