McDonald’s šiške: TikTok trend privlačniji je nego što zvuči
McDonald’s šiške: TikTok trend privlačniji je nego što zvuči

McDonald’s šiške: TikTok trend
privlačniji je nego što zvuči

Baš kad smo mislili kako nećemo više čuti trend čudnog imena, TikTok je učinio svoje i iznjedrio još jedan takav beauty trend. Riječ je o McDonald’s šiškama koje su skupile preko 194 milijuna pregleda na TikToku. Ali ne brinite, ime trenda nema nikakve veze s hranom koju fast food lanac poslužuje. McDonald’s šiške izgledaju bolje nego što zvuče.

Što su McDonald’s šiške?

Trend se odnosi na način stiliziranja curtain šiški koje su jako popularne ove godine. Naime, McDonald’s šiške stilizirane su u razdjeljak po sredini, zapuštene na krajevima i zatim podignute pri korijenu kako bi stvorile oblik slova ‘M’, koji izgleda točno poput McDonald’sovog loga. Podsjećaju na retro stil 70-ih kakav je nosila Farrah Fawcett, ali s modernim štihom. S podizanjem korijena, trend je zapravo inspiriran stilom feniranja iz 70-ih. Izvrsne su za podizanje lica, a nježan oblik lijepo uokviruje lice. McDonald’s šiške su kul i u tome što odgovaraju svakom obliku lica.

Laskavo, moderno i zabavno

Sada kada smo vas uvjerili u ovaj neodoljiv trend, sigurno se pitate kako ih napraviti. Jedini preduvjet je da su vam šiške dovoljno dugačke da ih možete uhvatiti s obje strane lica. Što se tiče stiliziranja, ovaj trend ne zahtijeva puno truda.

Kako bi ste postigli look, kosa vam prvo mora biti vlažna. Odvojite šiške od ostatka kose, zatim uzmite okruglu četku i fen za kosu ili četku na vrući zrak te osušite kosu prema gore i natrag. To će ih ukovrčati te stvoriti volumen koji tvori oblik McDonald’sovog loga. Nakon što se kosa osuši, prstima začešljajte kosu unatrag i pustite da šiške prirodno padnu s obje strane lica. Ako želite biti sigurni da ćete dobiti željeni volumen, prije sušenja kose, na šiške nanesite sprej za volumen.

@karalined13

My favorite part of getting ready ✨

♬ The Spins - Mac Miller

Ovaj look može se napraviti i bez korištenja topline. To možete napraviti tako što rukama usmjerite šiške prema gore u ‘M’ oblik te ih takve pričvrstite kopčama dok se kosa ne osuši prirodno na zraku. Nakon toga, imat ćete šiške koje će stvoriti volumen u korijenu, dodati retro teksturu i izgledati privlačno, kako i samo ime predlaže.

Foto: Instagram (@matildadjerf, @oliviadaytonn)

Učitati još
Zatvori