Najfiniji parfemi do 450 kuna za nju i njega
Najfiniji parfemi do 450 kuna za nju i njega

Najfiniji parfemi do 450 kuna
za nju i njega

Parfemi su nekada bili luksuz kojim se dičila dobrostojeća gospoda. Naravno, i danas ima takvih koji se smatraju luksuznima, što zbog svoje cijene, to zbog sastojaka u njima. Srećom, postoje i one cjenovno prihvatljivije verzije koje su i dalje kvalitetne i fine. Nije potrebno uvijek potrošiti cijelo bogatstvo samo zato jer želimo fino mirisati.

Parfemi koje tražimo moraju mirisati fino, nikako po alkoholu i moraju trajati cijeli dan. Njihova aroma mora biti snažna, ali ne zagušujuća. Ako ste ljubitelji jakih parfema, morate znati mjeru jer ne želite izazivati mučninu i vrtoglavicu ljudima oko vas jer ste nanijeli previše parfema.

Pristupačni parfemi često su jednako mirisni kao i oni skuplji i ako vam se neki sviđa, nema smisla da ga ne kupite samo zato što ne dođe puno. Odabir parfema osobna je i intimna stvar svake osobe. On je koži bliži čak i od donjeg rublja. On se s kožom stapa, te se na njoj razvija poseban miris, svojstven svakoj osobi.

U ovom tekstu pronašli smo muške i ženske parfeme do 450 kuna. Iako se nekada parfemi nisu dijelili po spolu i oni prvi zapravo su bili unisex, negdje u povijesti parfumeristi su shvatili da su žene ciljana skupina. One su voljele isticati svoj status finim mirisom, a ubrzo su na reklama bile žene koje su odisale glamurom i elegancijom i predstavljale ideal koji su sve žene želje dostići.

Tako je nekako krenulo dijeljenje parfema na muške i ženske. Tako su se cvjetne, voćne i puderaste note počele poistovjećivati sa ženskim parfemima, dok su note kože, mošusa i duhana postale one muževne. Srećom, te granice se danas sve više brišu i sve češće parfemski brendovi izbacuju unisex parfeme koji su namijenjeni svima. Ipak, ako niste za eksperimentiranje s takvim parfemima, bacite oko na naš vodiš podijeljen na muške i ženske mirise.

Parfemi do 450 kuna

Učitati još
Zatvori