Dva hrvatska frizera otkrivaju top frizure za proljeće

Dva hrvatska frizera otkrivaju top
frizure za proljeće

Jedan od načina na koji si možemo uljepšati proljeće 2021. je definitivno nova frizura. Vrijeme je da razbijemo monotoniju i resetiramo se za sunčanije i ljepše proljetne dane koji su pred nama. Nakon buttercream blonde boje za plavuše, roasted caramel za brinete te drugih najavljenih trendova za kosu poput boyfriend boba i popularne shag frizure pitale smo se koji će se stilovi najviše nositi kod nas ovo proljeće.

Za najbolji uvid u trendove najpopularnijih stilova, ovaj put smo se obratile profesionalcima – Miji Majhenu i Zvonimiru Franiću. Popričale smo s njima o tome koji bi svjetski trendovi mogli zaživjeti kod nas, koje su njihove top 3 frizure za proljeće i koje su najtraženije frizure od strane klijentica te koliko su im se promijenile preferencije uslijed neočekivane i burne 2020. godine. U nastavku doznajte koje će frizure definirati proljeće 2021. godine.

Mijo Majhen: Ovo proljeće istaknite prirodnu teksturu vaše kose

  • Jesi li detektirao neke nove trendi frizure za proljeće koje su hit u svijetu, a mogle bi zaživjeti i kod nas?

Definitivno mi je za oko zapeo mullet i moderna verzija te frizure koja je bila popularna u ’80-ima. Ako ste malo hrabriji i želite baš posebnu cool frizuru, predlažem Hime tzv. princess cut. Posebnost te frizure je to da su prednji pramenovi kose ošišani ravnim rezom do brade dok ostatak kose ostaje dugačak. Tako se postiže velika razlika u slojevima.

  • Koje frizure su top 3 izbora za proljeće prema tvom mišljenju?

Moj favorit je svakako prirodna i zdrava, njegovana kosa. To je trenutno jedan od trendova – kosa osušena na zraku te isticanje prirodne teksture vaše kose.

Drugi trend koji će i dalje vladati ovo proljeće je bob. Volim tu frizuru jer se može super transformirati od seksi ravne frizure do razbarušenog valovitog boba. Uz to, može se stilizirati i u malu ležernu punđicu ako imate varijantu dužeg boba.

“Moj favorit je svakako prirodna i zdrava, njegovana kosa!”

Frizura koja mi je isto top za ovo proljeće su duže šiške inspirirane ’70-ima. Ova frizura će biti zahvalna za održavanje jer nećete trebati često skraćivati šiške i dat će vam ležerni i mekan izgled lica.

  • Kad je riječ o kosi, njezi i transformacijama, prošla je godina u mnogočemu bila game changer. Kakvo je raspoloženje tvojih klijentica i žena s kojima surađuješ na snimanjima? Jesu li ususret proljeću spremne za neki kreativni makeover, naginju li frizurama koje su lakše za održavanje?

Prošla godina je bila zbilja posebna. Što se tiče kose i njezinog održavanja, mnoge žene su tražile više savjeta za to kako samostalno stilizirati kosu, kako ju njegovati te koje proizvode i alate koristiti. Mnoge su po prvi put samostalno radile sebi frizure i bojale kosu te više pažnje posvetile njezi. Definitivno su sada spremnije ako opet dođe do nenadanih karantena. No, mislim da im je najdraže kada ih uredi njihov frizer, ipak je to jedan divan ritual.

Zvonimir Franić obožava volumen i sjajnu zaglađenost

  • Jesi li detektirao neke nove trendi frizure za proljeće koje su hit u svijetu, a mogle bi zaživjeti i kod nas?

Bez obzira na prošlu godinu, kreativci iz modne i beauty industrije nisu mirovali. Tako da možemo uživati u velikom izboru prijedloga za styling kose. Bob je i dalje sveprisutan pa se tako kod poluduge kose ističe preciznim šišanjem ravnih i oštrih linija te jake definicije. S druge strane, kod kratke je kose popularna nešto opuštenija varijanta – takozvani pixie bob. On se stilizira u teksturirane, pomalo razbarušene pramenove. Za styling duge kose, na velika vrata se vratilo voluminozno feniranje, pomalo u stilu 80-ih. No, još uvijek su prisutni i blago prelomljeni low-key valovi.

“Svi proljetni trendovi imaju zajednički nazivnik – naglašena prirodna tekstura i njegovana kosa.”

Svi proljetni trendovi imaju zajednički nazivnik – naglašena prirodna tekstura i njegovana kosa, a ja bi još dodao i feel good efekt. Uvijek savjetujem klijenticama da se u odabiru boje i stila frizure vode osjećajem – što ih čini sretnima, osjećaju li se dobro i prirodno. Nije loše ponekad malo eksperimentirati, no najbolji je odabir onaj s kojim se žena svakodnevno osjeća individualno dobro i zrači pozitivno.

  • Koje frizure su top 3 izbora za proljeće prema tvom mišljenju?

Obožavam voluminozno feniranje s podizanjem kose od korijena, s finom formom i zaglađenom definicijom frizure. Kako uvijek koristim najkvalitetnije četke, kosu nema potrebe pritom pregrijavati tako da osim što postižemo postojanu frizuru, čuvamo i zdravlje kose.

Visoki fino zaglađeni repovi moj su izbor za sve klijentice koje žele otkriti lice, ali i naglasiti raskošnu dužinu kose. Mnoge klijentice žele tu frizuru, tako da volumen i dužinu često dodajemo korištenjem ekstenzija. One su postale sve traženija tehnika kod mnogih stilova.

Voluminozna, zdrava i njegovana kosa, prirodna tekstura i skladna koloristika uvijek su moja osnovna preporuka. Uvijek ću rado isprobavati nove stilove i tehnike, no elementarno je najvažnije voditi brigu o pravilnoj njezi i zdravlju kose.

  • Kad je riječ o kosi, njezi i transformacijama, prošla je godina u mnogočemu bila game changer. Kakvo je raspoloženje tvojih klijentica i žena s kojima surađuješ na snimanjima? Jesu li ususret proljeću spremne za neki kreativni makeover, naginju li frizurama koje su lakše za održavanje?

Protekla godina jest mnogo toga promijenila. No, ako je suditi po mojim klijenticama, volumen je i dalje neopoziva konstanta – bez obzira na to o kojoj je formi frizure riječ. Osim sjajnih proizvoda s kojima radimo da bismo kosi dodali teksturu ili ju lakše podigli, često u svrhu postizanja željenog volumena koristimo ekstenzije.

Ponekad ih stavljamo parcijalno, samo kako bi naglasili punoću kose oko lica, bez da nužno stvaramo dužinu. Mnoge su frizerske tehnike strelovito napredovale u kratkom vremenu, pa tako i tehnika implementacije ekstenzija. Stoga, sada imamo tehnike postavljanja ekstenzija koje iziskuju vrlo malo vremena. Uz to su jednostavne i niti malo ne oštećuju prirodnu kosu. Klijentice su to prepoznale i sve više se opredjeljuju za taj mali dodatak, sve u cilju voluminozne kose.

Foto: Instagram,  Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori