Je li seks na Valentinovo – precijenjen?
Je li seks na Valentinovo – precijenjen?

Je li seks na Valentinovo
– precijenjen?

Čini nam se da smo tek zakoračili u 2023. godinu, a već smo ušli i u njen drugi mjesec. Ovaj siječanj je bio iznenađujuće kratak, pa se i vrijeme za preispitivanje novogodišnjih odluka, koje nerijetko uključuju i vaše ljubavno stanje, prebacilo direktno na veljaču. Znamo o čemu razmišljate – i sigurno ne o karnevalu i premium krafnama.

Nije svima Valentinovo baš sretan dan. Većina nas zapravo i ne voli ovaj krajnje komercijalan „blagdan“, kojem je jedina poanta postala prodati limitirana izdanja svakodnevnih artikala, bilo da su u pitanju čokolada ili ruž za usne.

Veze su dovoljno komplicirane da bismo još morali s njima razbijati glavu radi fiktivnog blagdana. Na kraju dana, nemaju svi ni svoju bolju polovicu za Dan zaljubljenih, a nekako se očekuje da tada barem – odete na dejt!

Nije ništa drugačije ni zauzetima

Dopustite da vas šokiramo izjavom: Valentinovo može biti i još gore ako ste u paru. Onda svojevrsno dolazi s dodatnom dozom odgovornosti, posebice ako o „važnosti“ tog datuma niste ni razgovarali. Jedna strana može očekivati ruže i večeru, druga biti kompletno nezainteresirana. I, primjerice, birati gledanje tekme spram bilo kakve romantike, što se unazad nekoliko godina zasigurno dogodilo mnogim parovima.

Možda je još gore od toga kada nemate baš dobar odnos, ali ćete se za Valentinovo potruditi odglumiti sreću. Dogovorit ćete lijep restoran s fiksnim valentinovskim menijem, našminkat ćete se i napraviti frizuru, odraditi koju Instagram fotku i onda se kući posvađati kao divlje mačke.

Možda se i nikad ne seksate, pa se osjećate kao da Valentinovo mora biti ta noć. A kad seks izvisi iz veze, nekad ga je toliko neugodno vratiti u rutinu da ćete rađe sve skupa ignorirati i još produbljivati jaz. To se događa i češće no mislite!

Valentinovo i svjetske činjenice

Prije nekoliko godina naletjeli smo na zanimljivo istraživanje o seksu napravljeno od strane poznatog brenda kondoma. Ispalo je da se milenijalci najviše seksaju upravo na Valentinovo i to duplo više nego na bilo koji sljedeći bitan datum! Dva, tri klika dalje i vidimo slične rezultate; najbolje poze za Valentinovo, kako ga zavesti u krevetu, kako Valentinovo učiniti seksi…

Izgleda da je ideja da se za Valentinovo nešto mora događati duboko ukorijenjena u svima nama. Pa da spremno odgovorimo na postavljeno pitanje: Valentinovo je precijenjeno, no seks nikada nije. Za valentinovski seks ne trebate biti u vezi – pa čak možete biti i kompletno sami.

I, ako ćemo iskreno, bolje da se na Valentinovo dobro poseksate, nego da forsirate odlazak na čudan prvi dejt, kakvu posebnu večeru ili ulažete sumanute svote u bukete koji će ionako uvenuti kroz 2-3 dana.

Provedi utorak – u krevetu!

Valentinovo nas ove godine čeka na utorak, a utorak se doista čini kao najdosadniji dan u tjednu. Ponedjeljak ili mrzite ili volite, srijeda je sredina radnoga tjedna, četvrtak je mali petak, a petak uvjerljivo najbolji dan u tjednu. Jedino je utorak… Samo utorak.

Možda je ovo prilika da utorak postane seksi utorak. Iako je Valentinovo dan kada se baš očekuje da se morate poseksati, uzmite stvari u svoje ruke i preokrenite narativ. Neka taj utorak bude samo još jedan seksi utorak kojega ćete od sada prakticirati. Valentinovo je jednom godišnje, a svršavanje je iznimno zdravo. Što prije ga vratite u rutinu – to bolje!

Kako razigrati svakodnevicu?

I kako uopće započeti seksi utorak? Ako ste doista ispali iz štiha seksanja (pa i onoga samog sa sobom), najbolje je uložiti u seks igračku koja će vas motivirati da se što prije vratite u krevet. Sve što je potrebno je malo znatiželje i hrabrosti, a neće odmoći ni boca dobroga vina.

Tržište je sve bogatije zanimljivim seks igračkama koje učinkovito rade svoj posao, a sve češće su i simpatičnih oblika koji zapravo pomalo skrivaju njihovu primarnu funkciju. Naravno, obavezan prvi korak su stimulatori klitorisa.

Uživali u penetraciji ili ne, stimulacija klitorisa nikad nije bila naodmet. Primjerice, neka vas slatka vanjština Satisfyer Penguin stimulatora ne zavara; uz 11 zračnih stimulacija, zasigurno ćete pronaći i jednu za sebe. Još otkačenija opcija je Martinella Rose Gold, multifunkcionalni stimulator klitorisa. Dok ruža pruža zračnu stimulaciju na 10 različitih načina i intenziteta, vršak uređaja se može koristiti za direktnu vibracijsku stimulaciju. Pritom, leptir može i ne mora biti uključen u igru; kada je spušten do kuglice okreće se radi vibracija i tako dodatno stimulira erogenu zonu. Zvuči zabavno!

Opcije samo za parove – ili one koji to žele biti

Stavljate li uporno ugodnost prije seksualne eksperimentacije, možda je vrijeme za A&E Master Pillow, seks jastuk. Naime, služi kao fantastična potpora leđima, omogućuje specifičan nagib tijela u kojem je jednostavnija izvedba mnogih seks poza i pritom olakšava dublju penetraciju.

Želite li isprobati novi način vibracije, predlažemo Ares, vibrator za parove s daljinskim upravljačem. Riječ je o silikonskom uređaju koji paralelno stimulira klitoris i g točku, čije vibracije intenzivno osjeti i vaš parter tijekom penetracije. Ovo je posebno fantastičan uređaj ako vam samostalna penetracija nije dovoljno zadovoljavajuća, jer vam ruke mogu biti slobodne!

Za kraj smo ostavili možda najeksperimentalnije igračke za parove. Prva je analni čep u obliku ruže, A Gusto Rose Red, koji je izvrstan dodatak vašoj postojećoj kolekciji s obzirom na prekrasan dizajn. Također, čep nije prevelik, a ruža je pak vrlo široka što je čini sigurnom bazom za prva analna eksperimentiranja.

Igra za predigru

Opcija dva je seks rulet, Love & Marriage. Zavrtite kolo i izvršite seksi zadatak koji vam je ispao. Ideja je zaigrati igru i opustiti se, što će kroz intenzitet igre prerasti u dobar seks. Naime, ovakva igračka nije prvi tip seks igračke na koju ćete pomisliti, ali je zapravo odličan dio predigre. Baš za nekakav dosadan dan… poput utorka!

Pa umjesto da vam zaželimo sretno Valentinovo, želimo vam sretan seksi utorak – prvi od mnogih u nizu! Sve spomenute seks igračke dostupne su na webshopu 50nijansi.hr.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori