Jeste li već čuli za naljepnice koje preko noći ‘brišu’ prištiće?
Jeste li već čuli za naljepnice koje preko noći ‘brišu’ prištiće?

Jeste li već čuli za naljepnice koje preko noći ‘brišu’ prištiće?

Jeste li već čuli za naljepnice za akne? Ovaj fantastičan proizvod stiže nam iz azijske kozmetike, a tek se nedavno proširio Europom u toj mjeri da sve veći broj naljepnica za akne možete pronaći i u Hrvatskoj. One su uistinu fantastičan dodatak svake kozmetičke torbice jer van ten mogu spasiti doslovno i preko noći.

Što su naljepnice za akne?

Naljepnice za akne su tanki prozirni flasteri koji se stavljaju direktno na prištiće. Obično su napravljeni od hidrokoloidnog materijala koji pomaže u apsorpciji viška vlage iz prištića, smanjuje upalu i štiti kožu od dodira, prljavštine ili bakterija.

Ove naljepnice često dolaze u različitim veličinama kako bi odgovarale različitim tipovima prištića i mogu se koristiti tijekom dana ili noći. Također, mogu pomoći u smanjenju crvenila i bržem zacjeljivanju akni. Danas sve češće naljepnice za akne sadrže i sastojke koje pomažu ukloniti postupalni eritem koji nastane nakon upale.

Prvenstveno, kako izvlače vlagu iz prištića, naljepnice mogu poravnati prištić pa će ga tako biti lakše sakriti. Ovisno o jačini upale, iz prištića mogu u potpunosti ukloniti gnoj ili pak spriječiti njegov izlazak na površinu.

Zašto su naljepnice za akne tako praktične?

Prije svega jer su vrlo jednostavne za korištenje, a mogu se nositi i uz šminku! Naime, većina naljepnica za akne je prozirna i zaglađene teksture preko koje se može nanijeti makeup, što vam omogućuje da tijekom oporavka kože i uklanjanja prištića – isti možete i sakriti. A za djelovanje proizvoda dovoljno je oprati lice i direktno na aknu nalijepiti naljepnicu!

Uz to, ove naljepnice stvaraju barijeru između svijeta i akne, što znači da ne može doći do dodatne kontaminacije kože te da je oko akne stvoren svojevrstan zaštitni balončić koji omogućuje ubrzano zacjeljivanje. Diskretne, štite od dodira i bakterija, sakrivaju, umiruju, zacjeljuju… a pritom i ne isušuju kožu, što je često slučaj kod spot tretmana za akne.

Koji su najčešći sastojci u naljepnicama za akne?

Glavni sastojak svih naljepnica za akne je većinom hidrokoloidni materijal na kojega je naneseno još proizvoda koji pomažu ubrzati zacjeljivanje kože. Hidrokoloidi apsorbiraju vlagu i gnoj iz prištića i pomažu u bržem zacjeljivanju kože.

Drugi često korišteni sastojci su salicilna kiselina koja smanjuje upalu i čisti pore, ulje čajevca koje ima antibakterijsko svojstvo i pomaže sušenju akni, retinol koji ubrzava obnovu kože te različiti ekstrakti biljaka koji umiruju kožu, hidriraju ili ubrzavaju njen oporavak, poput nevena, kamilice, centelle asiatice, aloe vere…

Kome se preporučuju naljepnice za akne?

Još jedna prednost ovog proizvoda jest da se preporučuje baš svim tipovima kože! Bit će super pogodni posebice za osjetljivu i suhu kožu koja povremeno dobije prištiće. Naime, ovakvim kožama ne pristaje korištenje tonika, losiona i seruma protiv prištića jer je lako iritiraju i dodatno posuše. Spot tretmani na suhoj koži najčešće izrazito posuše cijelo područje na kojem su naneseni.  S druge strane, naljepnice za akne mogu targetirati aknu direktno i pritom bez isušivanja.

No naljepnice za akne mogu nositi i normalne kože, kao i mješovite, masne i problematične žele li što nježniji pristup uklanjanju prištića. A upravo radi svoje nježnosti, prikladne su i za tinejdžersku kožu. Ipak, vjerujemo da ćete ih najčešće koristiti u izvanrednim situacijama, primjerice, kada vam se prištić pojavi noć prije bitnog događaja.

Ovo su naljepnice za akne koje preporučujemo.

Starface Hydro Stars
ZitSticka Killa Acne Extra Strenght
Naljepnice za akne
Cosrx Acne Pimple Master Patch
Naljepnice za akne
Nip + Fab Salicylic Fix Spot Patches
Florence by Mills Spot a Spot Acne Patches
Naljepnice za akne
Peace Out Acne Patches
Naljepnice za akne
Balea anti pickel patches
Učitati još
Zatvori