Otkrijte koje naljepnice su idealne za svaku vrstu akni, a koje će odstraniti mitesere

Otkrijte koje naljepnice su idealne za svaku vrstu akni, a koje će odstraniti mitesere

Kada dobijete prištić na licu, postoji nekoliko različitih opcija liječenja. Možete posegnuti za tretmanom za akne, provesti 10 do 15 minuta s odgovarajućom maskom na licu ili se držati svoje uobičajene rutine za njegu kože i pustiti ju da se samostalno riješi tih dosadnih prištića i akni. Međutim, postoji još jedna opcija koja je omiljena u skincare svijetu, a to su naljepnice protiv različitih vrsta prištića, akni i mitesera.

Naljepnice protiv prištića napravljene su tako da se prilijepe za kožu i različitim sastojcima protiv akni kojima su napunjene, poput salicilne kiseline ili ulja čajevca, uklanjaju sve nečistoće. One nude nepropusnu zaštitu od okoliša i njegovih onečišćenja, a istodobno izvlače nečistoće iz kože i zadržavaju ih unutar sebe. Neke od naljepnica sadrže snažne, protuupalne sastojke, antioksidanse ili sastojke protiv akni koji smiruju i liječe.

Riješite se dosadnih prištića dok spavate

Naljepnice su prilično jednostavne za upotrebu. Sve što morate napraviti je slijediti upute navedene na pakiranju. Stručnjaci kažu da ih je idealno koristiti tijekom noći jer će najbolje djelovati unutar tih sedam do osam sati dok je vaša koža u fazi obnove. No, možete ih nositi i tijekom dana kako biste sami sebe spriječili od kopanja po licu. Bez obzira na to koju naljepnicu protiv akni odlučite koristiti, uvijek ju nanesite na suhu i svježe očišćenu kožu.

Većina ljudi može koristiti naljepnice protiv akni, ali oni s osjetljivom kožom trebali bi biti oprezni pri odabiru. Razlog tome je taj što pretjerano izlaganje sastojku kao što je salicilna kiselina može iritirati i isušiti kožu. Isto tako, imajte na umu da one najdublje akne možda uopće neće reagirati na naljepnice, a u tom slučaju bilo bi preporučljivo da posjetite dermatologa.

Još jedna stvar koju treba razmotriti prije upotrebe naljepnica protiv akni je da različite vrste akni zahtijevaju određene vrste naljepnica. U nastavku možete vidjeti koje su najbolje naljepnice za liječenje svake vrste akni i mitesera.

Cistične akne

Cistične akne su crvene i snažne, a za njihovo liječenje ključni su protuupalni sastojci. Trebate potražiti sastojke koji istodobno prodiru u pore, a istovremeno smiruju crvenilo i upaljenu kožu. Salicilna kiselina je dobar izbor za duboko prodiranje u pore kako biste ih odčepili, a zeleni čaj, vitamin E ili niacinamid ključni su za rješavanje problema crvenila.

Zitsticka Killa

Akne uzrokovane hormonima

Ako vas ne zanima uzimanje lijekova poput antibiotika, mogle bi vam pomoći ove naljepnice. Stručnjaci preporučuju da potražite nešto umirujuće s antioksidansima i protuupalnim sastojcima koji će ukrotiti akne uz sastojke poput ulja čajevca ili nevena.

Avarelle Acne Cover Patch
Hero Cosmetics Mighty Patch The Original
Rael Microneedle Technology Acne Healing Patch

Miteseri

Bijeli miteseri također mogu imati upalu na mikroskopskoj razini koja zahtijeva kontrolu. Stoga stručnjaci preporučuju beta hidroksi kiseline (BHA) u aktivnim sastojcima poput salicilne kiseline, koje će duboko prodrijeti do folikule dlake i liječiti upalu. S druge strane, crni miteseri su mješavina sebuma i mrtvih stanica kože u porama, pa je otapanje i uklanjanje nečistoća ključno u ovom slučaju. Flaster s vitaminom A koji regulira prekomjernu proizvodnju sebuma i potiče obnovu stanica spriječit će to da mrtve stanice kože začepljuju pore i izazivaju nastanak prištića. Salicilna kiselina je još jedan ključni sastojak koji treba tražiti jer će ona prodrijeti u folikulu dlake i uljne žlijezde te pomoći u liječenju mitesera.

Peter Thomas Roth Acne-Clear Invisible Dots
Skyn ICELAND Blemish Dots

Foto: Instagram, iHerb, Cult Beauty, Notino, Žuti klik, Look Fantastic

Učitati još
Zatvori