Brzi update frizure za novu sezonu

Brzi update frizure za novu sezonu

Kada na vrata pokuca nova sezona, u nama se uvijek rađa ideja za nekom promjenom. Ona se često tiče beauty looka i frizure koju nosimo, ali promjena u tom pogledu ponekad iziskuje dozu hrabrosti pa od iste uglavnom i odustanemo. No, da za proljetne dane možete dobiti svježu i drugačiju frizuru koja ne podrazumijeva drastični rez kose ili bojanje u neku sasvim suprotnu boju od one prirodne, ili barem postojeće, dokazuju trendovi koje su poznati frizerski stilisti istaknuli kao vodeće u novoj sezoni. Zadržavajući željenu duljinu kose, ali i osnovnu boju, oni se poigravaju različitim tehnikama bojanja, kreiranja pramenova i efekata svjetla i sjene.

Žene sa svijetlom kosom unijet će dozu svježine u svoju frizuru učine li plavu kosu još plavijom u području oko lica ili ju prošaraju različitim ‘blonde’ tonovima kako bi njihova frizura dobila jednu sasvim novu dimenziju. Kod brineta je apsolutni trend stvaranje sjena u kosi te poigravanje tamnijim, bogatijim tonovima (pogotovo oko vlasišta), dok se istovremeno svjetlijim tonovima naglašavaju mjesta na kosi koja prirodno reflektiraju svjetlost.

Boja ružičastog zlata, vjerovali ili ne, prošle je sezone bila trend i u svijetu frizura. U novoj ju sezoni pak mijenja ‘rose brunette’ varijanta (poznata i kao chocolate mauve), kod koje je kosa obojana u bogate smeđe tonove, a istovremeno prošarana svjetlijim roskastim nijansama.

Sjećate li se prošlogodišnjeg hita ‘tiger-eye’ i ‘eclipting’ bojanja kose? Na njega možete računati i u novoj sezoni. Konturiranjem kose, odnosno korištenjem svijetlijih i tamnijih tonova boje postiže se look koji najbolje laska prirodnom obliku lica, a u glavnoj ulozi nalaze se bogati zlatni i čokoladni tonovi.

Žene s kovrčavom kosom u proljetnoj se sezoni poziva da prigrle prirodnu teksturu svoje kose. Frizerski stilisti savjetuju ih da se riješe okruglih četki i pretjeranog stylinga kose. Što manje proizvoda za stiliziranje, to bolje za kovrčavu kosu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori