Trend koji bi mogao naslijediti ombré

Aveda eclipting bojanje kose 2

Aveda

Jeste li čuli za eclipting? Riječ je o sasvim novom trendu bojanja kose, koji se pojavio ovog ljeta i prema mnogima riječ je o nasljedniku popularnog ombré stila.

Eclipting ili bolje rečeno konturiranje kose, novi je ‘izum’ iz Avede, koji je osmislio Avedin kreativni direktor Ian Michael Black.

Aveda eclipting bojanje kose

Aveda

Eclipting se može usporediti s konturiranjem lica, samo što je ovdje u glavnoj ulozi zapravo kosa, a njenim se bojanjem i korištenjem svijetlijih i tamnijih tonova boje postiže look koji najbolje laska prirodnom obliku lica.

Ova tehnika bojanja kose idući je korak u naglašavanju prirodne ljepote, odnosno onog najboljeg na našim licima. Osobi koja, primjerice, ima okruglo lice, frizerski će stilist u području uz lice kreirati tamnije pramenove koji će lice vizualno učiniti užim. Poanta je u naglašavanju, ali i prikrivanju crta lica s bojom za kosu.

Ono što je najbolje jest to da niti jedan finalni look nije isti, jer ova je tehnika potpuno personalizirana, pa se prije bojanja kose u obzir uzima ton kože, boja očiju, postojeća frizura i sami oblik lica. Bojom se može napraviti suptilna promjena, s tonovima vrlo bliskim jedan drugom, ili pak nešto vrlo snažno, dramatično i edgy s dvije potpuno različite boje. Žene koje su isprobale novi trend već su se oduševile, pa je za vjerovati kako je ombré stil doista dobio pravog nasljednika.

Foto: Aveda, Instagram

Komentari