Nova čokoladna boja kose

Pravu malu revoluciju u svijetu ljepote nedavno je izazvao eclipting, novi trend bojanja kose koji se pojavio ovog ljeta. Riječ je o ‘izumu’ iz Avede koji se opisuje kao konturiranje kose i nastavit će putevima popularnosti koju je postigao slavni ‘ombre’. Osim ecliptinga, ove se jeseni također mnogo priča i o novoj čokoladnoj boji kose, o kojoj se vijest najprije proširila Instagramom, da bi svoje mjesto našla i na stranicama svjetski poznatih medija.

Vogue, PopSugar, InStyle i Cosmopolitan, samo su neki od medija koji su se raspisali o boji ‘Chocolate Mauve’, koju je u realnost pretvorila Hannah Edelman, vlasnica njujorškog frizerskog salona Brush in Hand i specijalistica za bojanje kose. Ona se započela igrati idejom spajanja prirodnih smeđih tonova s onim jarkima, a rezultat eksperimentiranja je čokoladna boja kose koja ima primjese pastelnih tonova, naročito onih roskastih.

Tamnija smeđa boja prelijeva se u svijetliju smeđu koja se zatim prelijeva u sasvim blijede roza tonove, a rezultat je modernizirana čokoladna boja, koja je za razliku od mnogih ludih trendova u bojanju kose zapravo vrlo nosiva i, naravno, efektna. Ideju od Hannah uskoro su preuzeli i drugi frizerski stručnjaci, pa ‘chocolate mauve’ sve više utvrđuje svoju poziciju ‘it’ boje kose ove sezone. Najbolje od svega je što rezultat nikad nije isti i svaka žena zapravo dobije jedinstvenu čokoladnu boju.

Foto: Instagram

Komentari