Boja koju brinete trenutno obožavaju

Jesen 2016. ostat će upamćena kao sezona u kojoj su se rodile nove tehnike bojanja kose. ‘Eclipting’, odnosno konturiranje kose preuzelo je slavu od ombre stila, a i čokoladna boja dobila je novi imidž i ove sezone dolazi u ‘chocolate mauve’ varijanti. Uz ova dva vruća trenda u kosi, sada možete računati na još jedan – takozvani ‘tiger eye’.

O ovom su se stilu bojanja kose posljednjih dana raspisali brojni svjetski mediji, a da je uistinu zaživio među ženama, dokazuju zvijezde Jessica Alba, Chrissy Teigen i Jennifer Lopez, kao i blogerice Brittany Xavier, Bridget Bahl i Negin Mirsalehi, koje su ‘tiger eye’ tehnikom već osvježile svoju kosu.

Tiger eye bojanje kose 6

Jessica Alba

‘Tiger eye’ ili tigrovo oko, inače je poznati poludragi kamen s prepoznatljivim zlatnim, brončanim i tamnosmeđim šarama, a upravo njime inspirirana je ova nova tehnika bojanja kose, koja ‘posuđuje’ spomenute boje i stapa ih zajedno na kosi tehnikom sličnom ‘balayageu’. Ova kombinacija tonova daje boji kosi toplinu i dubinu, a poželite li i same isprobati ovaj stil o kojem svi trenutno pričaju, ‘tiger eye’ postići ćete ako frizerskog stilista zamolite za ručno rađene pramenove u boji karamele, kombinirane s toplom ili tamnom čokoladnom bazom. Baš kao i u slučaju balayagea, zbog izrasta naknadno ne morate brinute, jer se korijen kose ne tretira bojom, pa kosa normalno raste bez drastičnih prijelaza.

Foto: Guliver/Getty Images, Instagram

Komentari