Kako se riješiti blagdanskog stresa?
Kako se riješiti blagdanskog stresa?

Kako se riješiti blagdanskog stresa?

Kada pomislite na prosinac, što vam prvo prolazi kroz misli? Većina će odgovoriti obitelj, advent, okićena jelka, kuhano vino ili nešto slično što doista slikovito opisuje ovaj veseli period, kojega većinom smatramo i najljepšim periodom godine. Ipak, neki će pomisliti i na stres, užurbanost, kaotičnost, obiteljske probleme ili previše posla, a premalo vremena.

Stres kao posljedica

Sve češće imamo priliku čitati o tome kako su blagdani, ujedno i božićni praznici, velik izvor stresa, kao i anksioznosti ili depresije. Ovi podaci postaju sve značajniji iz godine u godinu što nam daje do znanja kako prosinac, da bi doista bio kakvim želite da bude, mora prije svega biti bez stresa. Utoliko, prije blagdana predlaže se isplanirati obaveze, želje i očekivanja, kako bi sve prošlo što bezbolnije.

No sve i da to niste stigli, još uvijek imate vremena posljednjih nekoliko dana u godini provesti točno kako vi želite – i to kompletno stres-free! Donosimo nekoliko dobrih ideja.

Najbolji savjeti za izbjeći ili smanjiti blagdanski stres

1. Naučite reći “NE”

Možda su nas prečesto učili kako je “ne” negativan odgovor, a tijekom blagdana kao da imamo usađenu potrebu isforsirati vrijeme s obitelji čak iako ne želimo biti s njima jer se to očekuje, tako svi ostali funkcioniraju, jer se to mora. No niti jedno tuđe očekivanje ne smije biti jače od vašeg osobnog mira.

Dozirajte situacije koje vam stvaraju nelagodu. Dopustite si odbiti jedno druženje previše, napustite obiteljsku večeru ako vam pobuđuje triggere i izrazite vlastite želje i potrebe bližnjima kako bi i one bila uvažene. Jer ako nije recipročno – jedno “ne” je sasvim okej!

2. Uzmite si vremena za sebe

Uz završavanje godine na poslu, pregršt poslovnih i privatnih evenata, a onda i samo planiranje blagdanskih aktivnosti s obitelji i prijateljima može biti previše dinamično i iscrpljujuće, posebice ako ne spavate dobro i ne slijedite svoje dobre navike. U ludilu pronađite trenutak mira za sebe i iskoristite ga u potpunosti kako vi želite.

Možda baš želite pogledati novu seriju na Netflixu ili pročitati knjigu koja vam stoji na noćnom ormariću već nekoliko mjeseci. Možda će vam već 10 minuta meditacije očistiti glavu i dati snage za ostatak dana, a možda vam treba i jedna dobra tjelovježba da se ispušete. Ne odgađajte “me time” za bilo koga, jer će vam na kraju upravo ti trenutci olakšati blagdane.

3. Opuštajte se i fizički

Ključno je isprazniti glavu od misli koje ne prestaju stizati – no jednako je bitno i opustiti tijelo! Dio blagdanskih radosti je i previše ića i pića što nas može izbaciti s putanje dobrih navika poput zdrave prehrane i vježbanja, pa se potrudite odraditi barem 50% treninga koliko biste odradili inače, ne propuštajte dnevne šetnje i opustite sva osjetila uz masažu.

Iako masažu vrata i ramena možete odraditi i samostalno, masažne svijeće su fantastičan poklon i za vašu bolju polovicu. Uzajamna masaža, primjerice masažnom svijećom Aphrodisia, možda dovede i do nečeg više, a upravo je to i naš sljedeći, iznimno bitan savjet…

4. Uživajte u orgazmima

Ima li doista boljeg načina opuštanja uma i tijela od uživanja u orgazmu? Svršavajte i manje ćete se svađati. Pustit ćete brige, dileme i nedoumice. Ručak s dosadnim danjim rođacima izgledat će kao mačji kašalj. U onom trenu kada ste napeti – zaskočite partnera!

Ili se igrajte sami sa sobom! Poklonite si seks igračku i istražujte nove horizonte ugoda. Za početnike u seks igračkama preporučujemo Loving Joy DUA, vibrator s dva nastavka – za G točku i stimulaciju klitorisa. Uz ovaj vibrator nikad nije bilo jednostavnije isprobati kakav tip podražaja vam paše… Želite li isprobavati različite senzacije, fantastičnim se čini Boreas, vibrator čiji glavić se zagrijava. Osim što nudi opciju zagrijavanja, nudi i 12 tipova i intenziteta vibracija, što uz dužinu od 21 cm izgleda poprilično impresivno.

Želite li užitak seks igračka podijeliti s partnerom, svaka od ovih dolazi u obzir. Ipak, pogledajte i Lelo Ella, crni dildo čiji različiti krajevi omogućuju penetraciju i stimulaciju G točke, koliko i prostate. Pronađite nove vrhunce zajedno.

5. Ako ste u paru – ne zaboravite na date night

Usred blagdana lako je zaboraviti i na posebne večeri samo za vas i vašeg partnera. Većinom je prioritet zadovoljiti roditelje, rodbinu, običaje, tradicije, pa i djecu, u čemu vaš odnos može patiti. Ne dopustite si da se tijekom blagdana, radi drugih, razdvojite i provodite vrijeme posvađani.

Uzmite jedan dan – ili barem jedan sat – da usred blagdanskog ludila napravite i nešto za sebe. Izmislite vašu novu blagdansku tradiciju, popijte prvu jutarnju kavu skupa ili otiđite u kino ili na večeru. Napravite to nekoliko puta tjedno, jer već će trud oko odvajanja vremena za vas itekako značiti za vaš par. Na kraju dana, još vam samo preostaje da odradite točku 4. za apsolutno zadovoljstvo…

Spomenute igračke dostupne su na webshopu 50nijansi.hr.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori