Zbog ovih nekoliko razloga unaprijed se veselimo Božiću

Zbog ovih nekoliko razloga unaprijed
se veselimo Božiću

Svuda oko nas počelo je polako, ali sigurno, blagdansko raspoloženje. Svake godine postavlja se isto pitanje kada se o tome govori, a to je “kada je pravo vrijeme da se ubacimo u blagdanski mood?”. Jasnih pravila naravno nema, a mi smo jednostavno uvijek za to da najljepše doba u godini produžimo čim više. Objavljen je program zagrebačkog Adventa, krenuli su božićni radiji, okićeni su izlozi trgovina, pa zašto onda ne bismo i u naše domove unijeli tu mali iskru blagdanske groznice. Donosimo nekoliko glavnih razloga zašto se i ove godine unaprijed veselimo Božiću.

Predblagdansko vrijeme

Trenutno smo, možemo reći, u predblagdanskom vremenu. Vani je već počelo mirisati na kuhano vino, na ulice i trgove postavljeni su ukrasi i lampice, trgovine i kafići dobivaju blagdansko ruho, a na streaming servisima blagdanski filmovi već polako preuzimaju glavnu ulogu. Volimo ovo vrijeme jer nas uvijek podsjeti na djetinjstvo, okupljanje obitelji, darivanja, ukusnu hranu i druženja pa nekako u tom raspoloženju želimo ostati što duže. Ako ste možda jedni od onih koji naginju neprakticiranju uživanja u blagdanskim čarima prerano, dopustite nam da vas razuvjerimo s ovih nekoliko razloga zašto se Božiću možemo početi veseliti već sada.

Božićni radio

Onaj osjećaj kada na radiju prvi put čujete božićnu pjesmu… To samo znači da su blagdani i bliže nego mislimo. Kako bi vas božićni entuzijazam slijedio gdje god krenuli, sve što vam treba je dobra božićna playlista. Prije nekoliko godina oduševila nas je britanska radio postaja posvećena božićnim pjesmama. Heart Radio predstavio je posebnu stanicu “Heart Extra Xmas” na kojoj su slušatelji svake godine do 25. prosinca, mogli uživati u najvećim božićnim hitovima. Prošle godine je krenula i hrvatska božićna radio postaja, koja nam se prošli tjedan službeno vratila u eter! Od tada kod nas svira samo to.

Božićni filmovi

Koliko god ih puta pogledali, neki božićni filmovi toliko su nam se uvukli pod kožu da ih svake godine jedva čekamo. Ovdje možete potražiti dobre stare klasike koji će nam se i ove godine naći na listi, a ovdje neke nove koji tek trebaju započeti svoju božićnu tradiciju.

Advent

Na zagrebačke ulice i trgove već su postavljeni ukrasi i lampice koji će uskoro biti upaljeni te tako naznačiti početak Adventa u Zagrebu. Blagdanska idila kreće 27. studenog tradicionalnim paljenjem svijeće na zagrebačkom Manduševcu i lampica na Zrinjevcu, a čini se da je ispred nas malo drugačije adventsko veselje u Zagrebu uz niz novih i šarmantnih sadržaja koji nas u retro điru vraćaju u prošlost. U nastavku vam donosimo najljepša događanja uz koja će Zagreb potpuno uroniti u zimsku idilu uz bezbroj lampica i kućica diljem grada… Ove godine Advent će biti zanimljiv i u drugim gradovima, a posebno u Varaždinu.

Božićni izlozi

Svake godine jedva čekamo vidjeti božićne izloge hrvatskih trgovina, kafića, dizajnerskih studija. Saša Šekoranja ponovno je poveo i svoj izlog u Dežmanovom prolazu pretvorio u pravu božićnu bajku. Svoj adventski štih dobio je i kafić Finjak u Vlaškoj, te tako ponovno postao prava blagdanska destinacija.

Božićne reklame

Božićne reklame također su neizostavan dio blagdanske čarolije, a veliki svjetski brendovi uvijek se trude nadmašiti sami sebe. Svake godine ih željno iščekujemo, a emocionalni faktor nikad ne izostaje. Ove godine, među prvima, Boots je izbacio adventsku reklamu u kojoj glavnu ulogu utjelovljuje glumica Jenna Coleman.

Foto: Boots, Journal, TZ Varaždin, Unsplash

Učitati još
Zatvori