Uskoro kreće bajkoviti Advent u Zagrebu – znamo sve detalje!

Uskoro kreće bajkoviti Advent u Zagrebu
– znamo sve detalje!

Sad je i službeno. Samo 15 dana dijeli nas od početka Adventa u Zagrebu! Blagdanska idila kreće 27. studenog tradicionalnim paljenjem svijeće na zagrebačkom Manduševcu i lampica na Zrinjevcu, a čini se da je ispred nas malo drugačije adventsko veselje u Zagrebu uz niz novih i šarmantnih sadržaja koji nas u retro điru vraćaju u prošlost. U nastavku vam donosimo najljepša događanja uz koja će Zagreb potpuno uroniti u zimsku idilu uz bezbroj lampica i kućica diljem grada…

Glazba na Adventu

Božić je idealna kulisa za glazbene događaje, a Advent Zagreb nudi čak 14 programa s preko 100 koncerata koji će se pobrinuti da svaki posjetitelj pronađe baš onu melodiju koja će ga najviše ponijeti u magičnu atmosferu blagdana.

Bilo da želite uživati u toplini dvorane ili pak vani grijati ruke na šalicama toplog vina ili čokolade, postoje brojne lokacije diljem grada koje će odašiljati božićne note: od tradicionalnih božićnih pjesama, preko opera, filmskih melodija, tradicionalne hrvatske glazbe do modernih pop pjesama.

Od Festivala adventskih i božićnih pjesama preko Adventa pod lanternom i glazbe u novouređenom Oktogonu sve do programa na Zrinjevcu, ovdje otkrijte najljepše glazbene programe koje ne želimo propustiti.

Kultura u Adventu

Advent Zagreb unosi blagdanski duh u ova odredišta, i to u obliku kazališnih predstava, izložbi, radionica, šetnji te čak i sportskih aktivnosti. Kako se to sve zajedno uklapa u jednu harmoničnu božićnu idilu? Prošećite (ili potrčite!) zagrebačkim ulicama ovog adventa i zavirite u bogat program – sigurni smo da ćete svoja srca obogatiti jednim predivnim iskustvom!

U sklopu programa očekuju nas Gavelline predstave u Tunelu Grič, Božićna bajka Jasmine Kosanović u Etnografskom muzeju, Advent u kazalištima Mala scena i Vidra, preslatka Retrospektiva čokoladnih poklona u Muzeju čokolade i, naravno, u blagdanskom duhu – Projekt Ilica: Q’Art – i to je tek dio ponude!

Advent za djecu

Sjetite se Božića kad ste bili mali. Ono nestrpljivo iščekivanje božićnog jutra, fini kolači koje je mama izvadila iz pećnice, obitelj na okupu pored blještavog božićnog drvca. Naravno da su djeca ta koja vjeruju u čaroliju Božića, jer oni je mogu vidjeti u svemu!

Upravo je zato njima posvećeno mnoštvo različitih programa na ovogodišnjem Adventu: od predimenzioniranih igračaka, ogromnih sustava željeznice obavijenih u snježnu idilu, druženja s likovima iz najdražih bajki te predstave koje će ih nasmijati do suza.

Djeca će uživati u genijalnom Malom muzeju čuda, Adventskoj bajci u Mini Expressu odnosno Muzeju vlakića i živim božićnim jaslicama i drugim programima koje možete pronaći ovdje.

Zagreb Jingle Mingles

Ugostiteljski objekti diljem Zagreba ovog Adventa na svoje blagdanske stolove izlažu bogatu ponudu hrane i pića, a Zagreb Jingle Mingles šalje pozivnice lokalcima te domaćim i stranim posjetiteljima.

Kako ne bi propustili nijedan događaj, sve informacije mogu se pronaći na službenim stranicama i na društvenim mrežama, a upravo će se tamo otkrivati i sve tajne Adventa te iznenađenja koja nude najbolji zagrebački restorani, barovi, slastičarne, bistroi i lokali.

Obrtnički Advent

Nezaobilazno mjesto na adventskoj karti Zagreba ove će godine biti prolaz Matice hrvatskih obrtnika, na adresi Ilica 49. Zašto? Dovoljno je samo da provirite u jedan od izloga i bit će vam jasno da je ovo mjesto i za djecu i za odrasle, da se tu pričaju neke priče iz davnina na sasvim novi način, da je ovo mjesto zabave i educiranja o tradiciji, mjesto na kojem možete zastati i diviti se, ali i kupiti savršeni božićni poklon s jedinstvenom porukom.

Ove će igračke ispuniti čitav prostor u prolazu Matice. Smjestit će se na girlande, na božićna drvca, na promo pult, htjet će se fotografirati s vama u posebnom foto corneru, a ušetat će i na dječje radionice te poslužiti kao rekviziti, a više detalja otkrije ovdje.

Made in Zagreb

Male ili velike, drvene ili platnene, klasične ili animirane, lutke ili autići – igračke su bile i ostale simbol djetinjstva, ono čega se prisjećamo s tolikom radošću i ljubavlju, ono što nas podsjeća na bezbrižne i vesele dane.

Ovogodišnji Advent Zagreb spaja upravo to: igračke i Božić. No, ne bilo kakve igračke! Ove će vas godine diljem ovog grada s milijun srca dočekati predimenzionirane igračke koje su se proizvodile upravo na području Zagreba – bilo da se radilo o klasičnim Disneyevim junacima iz tvornice Biserka ili pak plišancima iz Vavrine radionice. Koji nam sve maštoviti lokalci pripremaju unikatne igračke pogledajte ovdje.

Svjetlost Adventa

Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je projekt Svjetlost Adventa, uz pomoć kojeg želi pokrenuti tople emocije i osjećaj zajedništva kod svih posjetitelja. Oni će, prolazeći ulicama Gornjeg grada, s prozora osluškivati tople priče koje će im ispričati lokalne institucije, ali i stanovnici. Uz pomoć dekoracija! Brojne će zgrade na Gornjem gradu u božićno vrijeme dati svoj doprinos zagrebačkom Adventu tako da svoje prozore učine čarobnima uz pomoć lampica, češera, orašara, zvjezdica i brojnih drugih, maštovitih kreacija.

Zagreb u adventskom ruhu

Čarobni svijet orašara, Mjesečev vrt, drvene kućice, raskošno ukrašeni borovi, šarmantni prozori Gornjeg grada koji svijetle kao u bajci, tisuće i tisuće lampica diljem centra grada, umjetničke instalacije, klizališta i poljupci ispod imele. Svaka institucija ogrnuta je u božićno ruho, a svako lice omotano šalom i kapom s oduševljenjem promatra svijet oko sebe. Sve lokacije koje će zablistati na Adventu pronađite ovdje!

Potpuni program Adventa u Zagrebu pronađite na službenoj stranici.

Foto: Advent u Zagrebu

Učitati još
Zatvori