Naš otok stjenovitih plaža idealan je za bijeg od gradske vreve i punjenje baterija
Naš otok stjenovitih plaža idealan je za bijeg od gradske vreve i punjenje baterija

Naš otok stjenovitih plaža idealan je za bijeg od gradske vreve i punjenje baterija

Zelena oaza nadomak starog Grada omiljeno je kupalište Dubrovčana. Otok Lokrum, udaljen je svega desetak minuta vožnje brodom od starog centra Dubrovnika, a brodovi koji voze na otok uvijek su puni radoznalih turista. Iako turisti ovaj otočić posjećuju zbog njegove ljepote, rijetko zbog plaže, Lokrum krije neke od najljepših stjenovitih plaža na Jadranu. Lokrumske plaže najviše vole domaći te Dubrovčani koji nerijetko na otok idu barkama i tamo provode ljetna popodneva.

Zara

Šum mora i zvuk cvrčaka

Lokrumske stijene duž cijelog otoka okružene su borovima u kojima možete pronaći i debeli hlad za opuštanje u zvuku mora i cvrčaka. Cijeli otok je jedna velika plaža, a dio otoka namijenjen je nudistima. Sjeveroistočna obala Lokruma je niska i pogodna za pristajanje malih brodica, dok je jugozapadna obala strma i nepristupačna. Jedna od omiljenih lokrumskih plaža je Uvala Portoč. Stijene, čisto i otvoreno more zovu svakog posjetitelja da se okupa i osvježi u vrućim ljetnim danima.

Mrtvo more na otoku

U južnom dijelu Lokruma nalazi se zanimljiv krški fenomen, slano jezero koje nosi slikovito ime Mrtvo more. Podzemnim je kanalom spojeno s otvorenim morem, a u “mrtvom moru” je more toplije i nikad nema valova. Okružen prirodnim stijenama, oduševljava sam pogled na plažu i jezero, a kupanje je poseban doživljaj. Jezero je idealno za djecu zbog plićine, ali i jer nema valova, pa mnogi Dubrovčani tu uživaju s najmanjima.

Najljepše ljetne fotografije na Instagramu

Lokrumske stijene već godinama osvajaju Instagram. U samoj blizini Mrtvog mora nalazi se Arco naturale, prirodni kameni most koji je oduševio i austro ugarsku princezu Stephanie. Ovaj modri prozor prema otvorenom moru skriven je u stijenama, ali kratkom šetnjom po krškom terenu imat ćete najljepše fotografije.

Oštre stijene i čisto more

Lokrumske stjenovite plaže su neupitno prekrasne, nude poseban mir i doživljaj, pogotovo nakon dubrovačke gužve. Prilikom kupanja pripazite na ježince i oštre stijene, kako bi odmor proveli što bezbrižnije. Ako i vidite neke od ježinaca, ne brinite, oni su znak da je more iznimno čisto i sigurno za kupanje.

Foto: Unsplash, Instagram (@gajic_jelena i @kossaratodorova)

Učitati još
Zatvori