Mjesto na otoku Lokrumu koje će i ovog ljeta osvojiti naš Instagram feed

Mjesto na otoku Lokrumu koje će i ovog ljeta
osvojiti naš Instagram feed

Ako vas put ove godine odvede u Dubrovnik, na plovidbenom redu dubrovačke Gradske luke pronaći ćete liniju koja vodi na Lokrum. Idiličan otok udaljen tek 600 metara od dubrovačke obale omiljeno je ljetno izletište Dubrovčana i njihovih gostiju koji ovdje dolaze uživati u čistom tikriznom moru i hladovini borova. Zahvaljujući netaknutoj prirodi, predivnoj obali, botaničkom vrtu i povijesnim ostacima, Lokrum će očarati svakoga tko ga posjeti.

Omiljeno izletište domaćih i stranih turista

Ovaj nenaseljeni otok je zapravo posebni rezervat šumske vegetacije, ujedno pod zaštitom UNESCO-a, a u svojim stijenama skriva brojne legende i priče koje, jednako poput brojnih spomenika koji sežu sve do 915. godine, govore o njegovoj bogatoj povijesti.

Lokrumske plaže vrlo su atraktivne i prostiru se duž cijelog otoka pa ćete ovdje naići na brojne uvalice u kojima ćete uživati u tirkizno plavom moru. Obala južnog dijela otoka uređena je kao nudistička plaža, a podmorje nudi puno zanimljivosti koje vrijedi istražiti.

Hit Instagram lokacija na otoku

Još jedna prirodna posebnost i ujedno najpopularnija lokacija na otoku je malo slano jezero nazvano Mrtvo more. Ovo prirodno čudo je s vanjskim morem povezano kanalom koji prolazi duboko kroz stijene. Zapravo se radi o špilji, kojoj se davno u geološkoj prošlosti urušio strop, zbog čega je pogodna za kupanje djece i neplivača. Osim što sama po sebi očarava, ova špilja je ujedno i savršena kulisa za divne Instagram fotografije pa ne čudi što svake godine iznova osvaja naš feed. Baš poput svih ostalih hit Instagram lokacija o kojima smo pisali ovdje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirella (@mirellexyz)

Brodovi za Lokrum polaze iz dubrovačke luke svakih pola sata tijekom ljetnih mjeseci, a vožnja traje 10 minuta. Točnije, prvi polazak je u 9 sati, a od 10 sati brodovi voze svakih pola sata. Zadnji brod s otoka polazi u 19 sati.

Posjet Dubrovniku uistinu nije potpun bez odlaska na Lokrum, stoga svakako odvojite jedan dan i otiđite ovdje na izlet.

Preporuka

Zatvori