Raj za naturiste – ovo su najbolje FKK plaže na našoj obali
Raj za naturiste – ovo su najbolje FKK plaže na našoj obali

Raj za naturiste – ovo su najbolje
FKK plaže na našoj obali

Skrivene uvale naše obale pružaju poseban mir i slobodu svakome tko ih uspije pronaći. Tu slobodu gotovo 100 godina koriste strani i domaći naturisti. Prva službena nudistička plaža bila je na otoku Rabu još 1934. godine. Već dugo nudizam nije tabu tema, dapače, sve veći broj nudističkih kampova i plaža smjestili su našu obalu na jednu od omiljenih destinacija za turiste koji uživaju u slobodi bez odjeće. Osim niza naturističkih naselja postoje i takozvane slobodne nudističke plaže, koje se mogu naći u svakom kutku obale.

nudističke plaže

Plaža Koversada, Vrsar

Istra i sjever Jadrana su već tradicionalno omiljeno ljetovalište naturista, što dodatno potvrđuje veliki broj nudističkih kampova. Jedna od najpoznatijih nudističkih plaža u Istri – Koversada u svojih 5 kilometara dužine krije male skrivene oaze u kojima se mogu sakriti i pomalo sramežljivi naturisti. Ocijenjena je plavom zastavom za čisto more, a nudi i brojne sportke i gastronomske.

Plaža Kažela, Medulin

Spoj šljunka i stijena na ovoj plaži uranja u kristalno čisto more. Na plaži imate dovoljno privatnosti i hlada pod borovima, a kamp u blizini nudi mnoštvo sadržaja pa vam ništa neće nedostajati.

Plaža Kandarola, Rab

Poznata nudistička plaža na Rabu privlači naturiste godinama. Jedna je od prvih nudističkih plaža u Hrvatskoj na kojoj su se za svog posjeta našoj obali goli kupali čak i engleski kralj Edward VIII i Wallis Simpson. Šljunčana plaža nudi i pregršt sadržaja dok uživate.

Plaža Sahara, Rab

Najpoznatija loparska FKK plaža nalazi se nedaleko od Rajske plaže, ali opet dovoljno daleko da se opustite i pobjegnete od gužve. Pješčana plaža, s manjkom hlada i sadržaja ipak nudi poseban divlji osjećaj za odmor i uživanje u moru i suncu.

Plaža Nugal, Tučepi

Možda čak i najljepša nudistička plaža u Hrvatskoj, plaža Nugal privlači ne samo turiste iz okolice već iz cijele Dalmacije da je posjete. Do šljunčane plaže u blizini Tučepa trebate prošetati kroz šumu, ali netaknuta priroda i čisto more će vas oduševiti. Na plaži nema nikakvih sadržaja, ali to i je šarm ovog malog naturističkog kuta – mir i sloboda.

nudističke plaže_nugal
Nugal

Otok Jerolim, Hvar

Na zapadnoj strani Hvara, na Paklinskim otocima naturisti već godinama uživaju u malom otočića Jerolima. Ako tražite miris borova, šljunčane plaže i slobodu, na ovom otoku ćete naći sve, a duga tradicija nudizma samo je dodatna prednost ovog skrivenog kutka.

Divlje FKK plaže

Duž cijele obale mogu se naći divlje plaže namijenjene naturistima. Od Istre do Dubrovnika, samo malo trebate istražiti, zagrebati i otići možda do kraja glavne plaže i tu ste. Čisto more, osamljene i malo posjetitelja. Neke od tih plaža su:

  • Otočić Proizd kod Vele Luke
  • Grdni Do na Pelješcu
  • otok Lokrum u Dubrovniku
  • Plaža Sabunike u Ninu
  • Podvraške na Murteru
  • Plaža Jelena uz Zlatni rat na Braču

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori