Otvorena je sezona skijanja na Sljemenu

Otvorena je sezona skijanja na Sljemenu

Zagrepčani od danas napokon mogu na skijanje na Sljeme. Nakon što je s prvim ovogodišnjim snijegom koji je pao prije desetak dana na najvišem vrhu Medvednice otvorena sezona sanjkanja, danas u 9 sati počela je sezona skijanja.

Siječanj je vrijeme kad većina ljubitelja zimskih radosti odlazi van granica Hrvatske na poznata europska skijališta, no ove godine nam je korona pomutila planove pa se okrećemo onom najboljem unutar granica Lijepe naše. Gorski kotar i njegova skijališta Platak i Čelimbaša totalni su hit ove zime, baš kao i ostale lokacije u ovoj regiji na kojima se možete sanjkati, uživati na snijegu i svim ostalim zimskim radostima. Jedina mana je što vikendom ondje vladaju velike gužve pa veseli vijest o početku sezone skijanja na Sljemenu.

Što nas čeka ove zime na Sljemenu?

Na Sljemenu je rekreativno skijanje moguće na svim skijaškim stazama, a ujedno će raditi i sve skijaške žičare i to svaki dan u vremenu od 09 do 16:00 sati.

Kako bi sve bilo prema zadanom epidemiološkom okviru i mjerama, broj osoba koje istovremeno mogu biti na stazama je 1000. Radi toga su na skijalištu u prodaji samo dnevne ski karte koje je moguće kupiti isključivo na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade koje se otvaraju svaki dan u 09 sati.

Cijene dnevnih karata radnim danom su 70 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu, dok su subotom i nedjeljom cijene za odrasle 100 kuna, a za djecu 50 kuna. Karte nije moguće kupiti online niti ih je moguće unaprijed rezervirati ili kupiti. Na skijalištu je obavezno nošenje maske ili pokrivala za lice te držanje propisanog razmaka od 1,5 m.

Ovaj tjedan neće biti noćnog skijanja, a o početku otvaranja Zagrepčani će biti obaviješteni putem web stranice i Facebook profila. Na istim stranicama svakodnevno možete pronaći i detaljne informacije o radu staza, a isto možete dobiti i na broju telefona 01/4553-382.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori