Ovog vikenda je na Sljemenu otvorena sezona sanjkanja

Ovog vikenda je na Sljemenu
otvorena sezona sanjkanja

Sa snijegom koji je jučer zabijelio i grad, ali prije toga i vrh Medvednice, ovog su se vikenda brojni Zagrepčani zaputili na Sljeme. Najmlađi su jedva dočekali niske temperature da se iz podruma izvuku sanjke te da ih isprobaju na padini Činovničke livade u čijem dnu je top dodatno zasnježivao prirodni snijeg koji je pao.

Sanjkanje na Sljemenu

Početak siječnja je kada većina ljubitelja zimskih radosti odlazi van granica Hrvatske na poznata europska skijališta, no ove godine nam je korona pomutila planove pa se okrećemo onom najboljem unutar granica zemlje. Tako je i na skijalištu Platak vladala ludnica, Gorski kotar su opsjeli izletnici iz cijele Hrvatske, a Sljeme, iako samo sanjkalište, privuklo je opet rekordan broj posjetitelja željnih snijega. Uživalo se cijeli vikend, bez obzira na gužve, a tko ima priliku može otići i tokom radnog tjedna kada su gužve znatno manje.

Sanjkanje na Sljemenu

Iako su se mnogi ponadali da će i skijalište biti otvoreno po završetku Snježne kraljice, skijaške staze Skijališta Sljeme još nisu otvorene za rekreaciju građanstva. Datum otvaranja sezone skijanja za građanstvo te način provedbe prvenstveno ovisi o epidemiološkoj situaciji i važećim Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a sve informacije možete pratiti ovdje.

Foto: Instagram (@vodimeudisko), privatni album

Učitati još
Zatvori