Najljepše skrivene plaže na Jadranu na koje još stignete otići prije kraja ljeta
Najljepše skrivene plaže na Jadranu na koje još stignete otići prije kraja ljeta

Najljepše skrivene plaže na Jadranu na koje još stignete otići prije kraja ljeta

Kristalno čisto more, borovi, bijeli šljunak, samo su neke ljepote naših plaža i obale. Neke od hrvatskih plaža s razlogom se nalaze na listama najljepših kutaka mediterana. Iako u turističkim središtima dominira gužva, uvijek možete otići par kilometara van centra i naći pravi mali mir i raj za sebe u kojem ćete uživati. U nastavku donosimo skrivene plaže koje zaista vrijedi posjetiti.

skrivene plaže

Plaža Stiniva, Vis

Vis je sam po sebi doživljaj. Stiniva, plaža uvučena duboko u stijenu očarat će vas na prvi pogled. S kopna do nje ćete doći sa strmoj kozjoj stazi, a s mora možete pristupiti bez prevelikih problema. Teška dostupnost je prednost, jer do nje stižu tek oni najuporniji koji žele uživati u ljepoti i miru koji će tamo naći. Osim u kupanju možete pokušati obići stijene, naravno uz veliku dozu opreza.

Pasjača, Popovići

U Konavlima, najjužnijoj hrvatskoj regiji, podno strmih stijena krije se predivna Pasjača. Strmim stepenicama u stijeni spuštate se do plaže, a sam pogled prema dolje oduzima dah. More je kristalno i čisto, a plaža šljunčana, prava romantična oaza. Na plaži nema sadržaja, što pruža pravi odmor.

skrivene plaže

Murvica, otok Brač

Ako ste na Braču i želite izbjeći popularni Zlatni rat, par kilometara dalje nalazi se mjesto Murvica i predivna šljunčana plaža. Bijeli oblutci i tirkizno more pogodni su i za djecu. Cesta do plaže je nešto strmija, ali ne i nepristupačna.

Pupnatska Luka, Korčula

Ispod korčulanskih borova, skrivene su uvale u kojima možete naći mir, kristalno čisto more i zvuk cvrčaka. Južno od Pupnata, ova luka nudi osvježenje za vruće ljetne dane, u punom smislu te izreke. Ulazak u more malo je hladniji zbog izvora koji okružuju uvalu, ali par zamaha u dubinu je toplije i ugodnije. Plaža je poprilično popularna među domaćima i turistima. Sadržaja imate više nego dovoljno, od ležaljki, suncobrana do beach bara za osvježenje.

Otok Proizd, Korčula

S druge strane Korčule, na krajnjem zapadu otoka morate posjetiti otočić Proizd. Tirkizno more, bijele šljunčane plaže i zvuk cvrčaka pravi su mediteranski raj. Otočić je nekoliko puta dobio nagradu za najbolju plažu Hrvatske, a gotovo svake godine o ovom kutku Korčule pišu vodeći svjetski časopisi i portali. Pola sata vožnje brodom od Vele Luke dolazite do borovitog otoka, a romantičnom stazom možete obići četiri prekrasne plaže. Na otoku se nalazi i jedan restoran tako da možete planirati cjelodnevni izlet.

Plaža Beritnica, Pag

Kada dođete na ovu plažu osjećati ćete se kao na Marsu. Tri velike stijene u plićaku, na prvu izgledaju kao umjetnička instalacija. Par sto metara pješačenja do plaže ili kratki izlet barkom dovodi vas do mirnog i čarobnog paškog kutka. Zbog manjka prirodnog hlada, Beritnicu je idealno posjetiti u pred ili postsezoni, kada sunce već malo padne pa da možete uživati u svim čarima ovog neobičnog krajolika.

plaža Beritnica, otok Pag

Plaža Mokalo, Pelješac

Samo 5 kilometara od Orebića krije se jedna od najljepših peljeških plaža. Strmom stazom kroz borovu šumu pruža se predivan pogled na valu i otok Korčulu preko puta. Plaža je šljunčana, ima dosta prirodnog hlada i idealna je za sve uzraste. Na samoj plaži nalazi se i beach bar pa se možete posebno prepustiti jedinstvenoj vibri koju ova plaža nudi. Na plaži nikad nije prevelika gužva tako da, ako želite malo pobjeći od svakodnevice, Mokalo je “place to go”.

Foto: iStock, Unsplash

Učitati još
Zatvori