Uvala Stiniva na Visu – skrivena oaza koja je na bucket listi brojnih putnika

Uvala Stiniva na Visu – skrivena oaza koja je na bucket listi brojnih putnika

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatia ?? by Timotej (@timotej) on

Ljeto je u punom jeku, a neki su već iskoristili početak sezone za odlazak na more. No, za većinu uživanje u bezbrižnim ljetnim danima i izležavanju na plažama tek dolazi. Dok nestrpljivo iščekujemo početak godišnjeg odmora, pakiranje kofera i putovanje prema destinacijama na obali, virtualno obilazimo najljepše hrvatske plaže na kojima se već zamišljamo.

Svi znamo da se jadranska obala može pohvaliti brojnim otocima na kojima se kriju neke od najljepših uvala i plaža na svijetu. Uz kristalno čisto more kojim se, s pravom, volimo hvaliti, netaknuta priroda i plaže oduvijek su prednost naše obale koja ju pretvara u atraktivnu destinaciju na karti svakog putnika. Jedna od naših najljepših plaža, koja je svojevremeno proglašena i najljepšom u Europi, svakako je Stiniva na otoku Visu.

Uvala Stiniva na Visu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justyna | justynalorenc.com (@justyna.lorenc) on

Otok Vis pravi je biser splitskog arhipelaga i jedan od naših najčarobnijih otoka. Dva i pol sata udaljenosti trajektom dovoljno je da vas ‘lansira’ u otočko stanje uma i omogući da sve brige i problemi ostanu iza vas.

Uvala Stiniva u kojoj se nalazi istoimena plaža danas se već smatra znamenitošću Visa, a svi koji su je posjetili znaju koliko je lijepa. Skrivena u uvali obgrljenoj stijenama koje je skrivaju čak i od brodova u prolasku, Stiniva zahvaljujući svom položaju čak i na vrhuncu ljetne sezone osigurava određeni mir. Nalazi se na južnoj strani otoka, a s obzirom da do nje ne vodi nikakva cesta, uspjela je očuvati svoju prirodu ljepotu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JEREMY AUSTIN (@jeremyaustiin) on

Do ove skrivene oaze doći ćete samo ako ste spremni na planinarenje po uskim putevima kroz strme stijene. Osim malenom stazom, do uvale možete doći jahtama, manjim ili većim jedrenjacima kroz uzak prolaz pa se usidriti i uživati u njenim ljepotama. Zbog toga što je okružena visokim stijenama, na Stinivi uvijek ima prirodnog hlada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Trudie (@littlewanderblog) on

Prekrasne fotografije koje svake godine iznova preplave Instagram zagarantirane su iz baš svih kuteva ove rajske plaže, a ako se poželite osvježiti ljetnim koktelom, u blizini se nalazi i kafić. Stiniva je pravi raj na zemlji u što ćete se uvjeriti čim je ugledate. Ako još uvijek ne znate kamo ćete na godišnji, Vis je naša topla preporuka. Možda je daleko od Zagreba, ali put će vam se itekako isplatiti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori