Robinzonska plaža na otoku Pagu za sve one koji ne vole gužve
Robinzonska plaža na otoku Pagu za sve one koji ne vole gužve

Robinzonska plaža na otoku Pagu za sve
one koji ne vole gužve

Otok Pag poznat je po svojim prekrasnim plažama i kristalno čistom Jadranskom moru. Među mnoštvom popularnih plaža na ovom otoku, jedno mjesto ističe se kao pravi skriveni dragulj – plaža Beritnica. Smještena na južnoj obali otoka, Beritnica nudi predivan krajolik, mirnu atmosferu i sve što je potrebno za opuštajući odmor daleko od gužve ove poznate turističke destinacije.

Kada dođete na Beritnicu, imat ćete osjećaj kao da ste došli na Mjesec. Nalazi se u mjestu Metajna na Pagu, a od Novalje je udaljena 12 km. Na Beritnici je priroda u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene, a ta prirodna instalacija uistinu je nezaboravan prizor. Radi se o šljunčanoj plaži do koje je moguće doći jedino pješice ili brodom. Staza koja vodi do plaže nazvana je Life on Mars jer svojim pejzažom i vizurom podsjeća na ovaj nebeski planet. Samim time, lako je zaključiti kako na plaži nema dodatnih sadržaja ni usluga, najbliži kafić nalazi se na udaljenosti od 2 km. Međutim, ova robinzonska plaža je prava poslastica za sve avanturiste i romantične parove.

plaža Beritnica, otok Pag

Robinzonska plaža idealna za opuštanje

Okružena bujnom mediteranskom vegetacijom, ova slikovita plaža nalazi se u prekrasnoj uvali, zaštićena od vjetrova, s pogledom na otvoreno more. Plaža je izuzetno čista, a more je kristalno bistro i toliko prozirno da možete vidjeti dno čak i na većoj dubini.

Jedan od glavnih aduta plaže Beritnice je mirna i opuštajuća atmosfera. Budući da nije toliko poznata kao neke druge plaže na otoku Pagu, Beritnica nudi skrovito mjesto daleko od gužvi i buke. Ovdje možete uživati u privatnosti i tišini, opuštajući se na plaži i uživajući u osvježavajućem kristalno čistom moru.

plaža Beritnica, otok Pag
plaža Beritnica, otok Pag

Aktivnosti u kojima možete uživati

Iako je Beritnica manja plaža, nudi nekoliko sadržaja. Na plaži se možete opustiti i uživati u suncu. Za one koji vole aktivnosti na vodi, Beritnica pruža mogućnosti za ronjenje, plivanje ili jedrenje na dasci. Iznad nje se uzdiže penjište Stogaj koje je idealno za sve željne avanture i ljubitelje alpinizma, a pogled koji se prostire s penjišta je idealan za fotografiranje.

plaža Beritnica, otok Pag

Preporuke za posjetitelje

Ako se odlučite posjetiti plažu Beritnica na otoku Pagu, evo nekoliko preporuka kako maksimalno uživati u tom prekrasnom okruženju.

Pripremite ručnik, obavezno kremu za sunčanje, šešir, naočale, pa čak i suncobran kako biste se zaštitili od sunca jer ovdje baš i nema prirodne hladovine. Osim toga, ponesite frižider kako biste se osvježili tijekom dana. No ono najvažnije – poštujte prirodu i pazite na čistoću plaže, odlažući smeće na za to predviđena mjesta.

Metajna
Metajna

Foto: Istock, Profimedia, Instagram (@croatia_vacations, @hiking.croatia)

Učitati još
Zatvori