Snježne radosti u Hrvatskoj: počelo je noćno skijanje na Sljemenu i Platku

Snježne radosti u Hrvatskoj: počelo je
noćno skijanje na Sljemenu i Platku

Siječanj je vrijeme kad većina ljubitelja zimskih radosti odlazi van granica Hrvatske na poznata europska skijališta, no ove godine nam je korona pomutila planove pa se okrećemo onom najboljem unutar granica Lijepe naše.

Gorski kotar i njegova skijališta Platak i Čelimbaša totalni su hit ove zime, baš kao i ostale lokacije u ovoj regiji na kojima se možete sanjkati, uživati na snijegu i svim ostalim zimskim radostima. Zagrepčanima omiljeno izletište svakako je Sljeme, gdje je skijaška sezona počela prije desetak dana. A brojne skijaše je razveselila vijest o noćnom skijanju na Sljemenu, čija je sezona službeno otvorena jučer.

Noćno skijanje na Sljemenu

Kao i ranijih godina, noćno skijanje na Sljemenu održava se utorkom i četvrtkom, u terminu od 19 do 22 sata. Otvoreni će biti Crveni spust s pripadajućom žičarom Trosjed te Bijela livada sa Bijelom vučnicom.

Cijena karte za noćno skijanje za odrasle iznosi 70 kuna, za djecu do 15 godina cijena je 40 kuna, dok je za osobe iznad 65 godina cijena 50 kuna. Karte možete kupiti isključivo na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade koje se otvaraju u 18:00 sati. Maksimalan broj skijaša za noćno skijanje je 1000.

Na skijalištu se potrebno pridržavati propisanih epidemioloških mjera pa je tako obavezno nositi masku ili pokrivalo za lice te održavati razmak od 1,5 metara.

Dnevno-noćno skijanje na Platku

Svi oni koji skijaju na Platku, svakog četvrtka imaju mogućnost uživati u dnevno-noćnom skijanju na Radeševu. Naravno, ukoliko to dopuste vremenski uvjeti, dnevno-noćno skijanje bit će otvoreno od 12 do 20 sati.

Blagajna će biti otvorena od 8 do 18 sati, a broj karata u prodaji za noćno skojanje je 500 komada. Staza Pribeniš, pokretna traka Pribeniš, staza Baby lift i pokretna traka Baby lift te sanjkalište uz Baby lift će raditi od 8-16 sati kao i do sada.

Sve dodatne i svježe informacije možete pronaći na Facebook stranici Goranski Sportski Centar Delnice, web stranici https://platak.hr, broju telefona 091/181-1808, a obratiti se možete i na e-mail platak@gsc-pgz.hr.

Skijalište Čelimbaša u Mrkoplju je trenutno zatvoreno zbog nedostatka snijega na stazi. Sanjkalište bez naplate je slobodno za korištenje i moguća je okrijepa na licu mjesta.

Noćno sanjkanje u Lokvama

Svi oni koji više uživaju u sanjkanju, predlažemo odlazak u Lokve gdje se možete sanjkati u HSC-u Jezero. Riječ je o jedinom sanjkalištu u Hrvatskoj s pogledom na jezero i nacionalni park. Sanjkalište se uređuje svaki dan za dnevno i noćno sanjkanje sukladno vremenskim prilikama. Nije komercijalizirano, nema radno vrijeme, ne naplaćuje se kotizacija niti ulaznica te nema pokretne trake.

Duljina staze je 596 m, a visinska razlika 66 m. Noćno sanjkanje je moguće svaki dan, a cijela staza je osvijetljena. Vikendom postoji mogućnost iznajmljivanja sanjki.

Parking se nalazi ispred objekta bivšeg motela “Jezero”, a zbog sigurnosti se ne preporuča parkiranje na ugibalištima i vidikovcima koji se nalaze na staroj cesti Rijeka-Zagreb. Obavezna je zimska oprema radi uzbrdica i širine ceste do parkinga.

Na startu i cilju nalazi se kemijski WC. Ugostiteljske usluge za van moguće je koristiti u Buffetu Iskra u centru Lokava, kraj zgrade Hrvatske pošte, s prethodnom najavom na broj mobitela 091/909-8716.

Foto: Instagram, privatna arhiva, Unsplash

Učitati još
Zatvori