Pogledajte kako predivno izgleda zimska idila u Maksimiru

Pogledajte kako predivno izgleda
zimska idila u Maksimiru

Snijeg koji je prošlog vikenda zabijelio gotovo cijelu Hrvatsku mnogima je izmamio osmijeh na lice. S obzirom da školski praznici traju do sutra, mnoge su obitelji cijeli tjedan iskoristile za boravak u prirodi na svježem zraku i uživanje u zimskim radostima.

Ljubitelji skijanja ove su godine bili prisiljeni preskočiti odlazak na poznata europska skijališta, ali su zato svi putevi vodili u Gorski kotar u kojem vlada prava zimska bajka. Osim što je čarobne prizore prirode prekrivene snijegom šteta propustiti čak i onima koji nisu veliki obožavatelji zime, svima onima koji se vesele zimskim radostima i aktivnostima na snijegu Gorski kotar je sa svojim skijalištima i sanjkalištima pravo otkriće.

Gdje se sve možete skijati i sanjkati, pročitajte u našem vodiču ovdje. Ostale aktivnosti i zanimljivosti u kojima ovog vikenda možete uživati u Gorskom kotaru donosimo u novom izdanju naše travel rubrike ‘Gdje za vikend’.

Omiljeno izletište Zagrepčana

I Zagrepčane su prošlog vikenda razveselile prve ovogodišnje snježne pahulje. Mnogi su tako pohrlili na Sljeme gdje je otvorena sezona sanjkanja, kojemu su se najviše radovali najmlađi koji su jedva čekali da iz podruma izvuku sanjke i isprobaju ih na padini Činovničke livade.

Oni kojima nije bilo do toliko aktivnog odmora, zaputili su se u Maksimir u kojem je vladala prava snježna idila. Šetnja po snijegom prekrivenoj Maksimirskoj šumi bila je jedan od najbajkovitijih prizora u kojem ste u Zagrebu mogli uživati. Tome najbolje svjedoče i ove fotografije koje je s nama podijelio Zlatko Gečević.

Iako se većina snijega dosad otopila, Maksimir sa svojim trenutno zaleđenim jezerima i dalje izgleda čarobno. Ukoliko niste pobjegli nekamo izvan grada, šetnja Maksimirom bit će pun pogodak. Izađite na svjež zrak, prošećite šumom i uživajte u predivnim prizorima koji vas okružuju.

Foto: Zlatko Gečević

Učitati još
Zatvori