Hrvatska Kalifornija: Ova pješčana plaža sve je popularnije ljetno odredište
Hrvatska Kalifornija: Ova pješčana plaža sve je popularnije ljetno odredište

Hrvatska Kalifornija: Ova pješčana plaža sve
je popularnije ljetno odredište

Na početku smo ljetne sezone i godišnji odmori su počeli. I ove godine istražujemo ljepote jadranske obale, njene gradove i otoke, popularne i manje popularne lokacije te najljepše plaže i uvale. Srećom, imamo se čime pohvaliti ne samo kad je u pitanju naše more – i naše rijeke nude pregršt stvari koje se isplati vidjeti i doživjeti. Jedna od njih je rijeka Neretva i njeno ušće koje očara svakoga tko ga posjeti.

Delta Neretve najveća je i jedina prava delta Hrvatske. To je mjesto prave prirodne ljepote koju je stvorila ova izuzetna rijeka na putu od izvora do ušća. Sama delta Neretve proteže se između gradova Metkovića i Opuzena te Komina prema ušću rijeke. Cijelo je to područje bogato plantažama mandarina po kojima je ovaj dio zemlje poznat. Prema tome je i cijelo područje dobilo nadimak Hrvatska Kalifornija ili Zlatna dolina.

Delta Neretve – mjesto nevjerojatne ljepote

Neretva izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore, a ulijeva se u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča. Upravo tamo rijeka je formirala deltu površine oko 20.000 hektara koju iz godine u godinu posjećuje sve više turista. Kulturna, turistička i gospodarska destinacija smještena u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svojim posjetiteljima nudi tradicionalno voće i povrće, bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, maraton lađa, kitesurfing te brojne druge aktivnosti.

Danas je delta Neretve zaštićeno područje s više od 300 različitih vrsta ptica, što je čini drugom najvećom ornitološkom zbirkom u Europi. U posljednjih desetak godina postala je i jedno od najpopularnijih mjesta za kitesurfing u Hrvatskoj.

Pješčana plaža na kojoj ćete uživati

Pješčana plaža koja se ovdje nalazi popularno je odredište lokalnog stanovništva tijekom ljetnih mjeseci, a posljednjih godina sve je popularnija i među turistima. Voda je plitka pa je omiljeni odabir i brojnim obiteljima s malom djecom, a gusta borova šuma koja se nalazi tik do plaže čini ju super lokacijom za kampiranje.

 

Drvena staza koja vodi do plaže jedno je od najpopularnijih mjesta za fotkanje, što nas uopće ne čudi jer prizor je zaista divan. Jednako idilično izgledaju prizori zmajeva na nebu, ali i zalasci sunca u kojima možete uživati uz piknik. Na plaži se nalazi i beach bar u kojem se možete osvježiti, a ima i fora ljuljačke u koje ćete se sigurno poželjeti ‘zavaljati’.

U svakom slučaju, ušće Neretve mjesto je koje se isplati posjetiti ukoliko se nađete u blizini…

 

Učitati još
Zatvori