Priča o Noelu

Priča o Noelu

noel-2

Prije nepuna tri mjeseca, bez previše pompe, u Zagrebu je otvoren novi restoran i jedan od ambicioznijih gastro projekata ove godine. Na sladokuscima već poznatoj adresi, u Ulici popa Dukljanina 1 smjestio se Noel i ubrzo postao poželjno ‘fine dining’ odredište.

noel-10

Restoran su zajedničkim snagama otvorili chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug koji su u proljeće ove godine napustili Bistro Apetit u Jurjevskoj. Ideja restorana od samog početka nije bila graditi fokus na nedostižnom već gurati koncept u kojem bi svatko pronašao nešto za sebe, uz vrhunske namirnice i uslugu. Zbog toga i karakteristične lokacije ponuda Noela se dijeli na dva dijela – ručak i večeru. S obzirom na to da je restoran okružen brojnim tvrtkama i uredima koji nemaju konkretno mjesto za dnevnu pauzu ili poslovni ručak s partnerima, odluka je pala da dnevni menu bude rezerviran za takve prilike i prilagođen potražnji bez da cijene skaču u nebo.

noel-11

Dnevna karta razlikuje se od one večernje, obuhvaća najbolje sezonske namirnice i okuplja raznolika jela za sve ukuse, bez kompliciranja. Naravno, ako gost ima vremena može naručiti i degustacijski menu koji je obično rezerviran za večer.

noel-12

A večera je sasvim druga priča, za vrijeme koje do punog izražaja dolazi sva kreativnost koju Noel i njegov tim mogu ponuditi. Jelovnik se sastoji od jela koja spajaju više različitih tehnika i predstavljaju rafiniranu ponudu, a ne želite li fiksnu priču i spremni ste na malo eksperimentiranja onda je za vas degustacijski menu gdje se kroz nekoliko sljedova prepuštate u ruke chefa Gorana Kočiša.

noel-7

Najluđa pak priča prati ‘chef’s table’, izdvojeni stol odmah uz kuhinju, gdje imate priliku iskusiti neponovljivo – kombinacije okusa svojstvene samo tom danu, mašti i dostupnim namirnicama. Odlučite li se za tu varijantu, upitat će vas samo imate li neke alergije ili intolerancije, ostalo je sve apsolutno iznenađenje. Uparivanje s vinima, čajevima, pivom, tanjuri bez pribora, isprobavanje jela zavezanih očiju… kombinacije su brojne, istražuju se emocije i samo je nebo granica.

“Stalno gledamo kako možemo ponuditi nešto novo, promijeniti tehnike i namirnice, osmisliti sasvim drugačije iskustvo. I to je kreativni izazov koji nam daje ‘drive’. No istovremeno moramo biti svjesni gostiju koji će doći i uvijek naručiti isto, moramo zadovoljiti i taj dio publike.” govori Goran.

noel-3

“Naš je posao razbiti predrasude, naučiti ljude da ‘fine dining’ nije ništa strašno, pokazati im sve načine na koje mogu nešto pojesti i iznenaditi ih. Razlika u pripremi namirnica može biti ključna i preokrenuti dojam u potpunosti. Naravno da nitko neće ovakve menije degustirati sedam dana u tjednu, ali želimo pokazati da u trenutku kad se odluče za restoran poput Noela, mogu pojesti zaista nešto fino.” dodaje Goran. “Sudeći po isprobanim degustacijskim menijima u prvih mjesec dana, publika je spremna doznati nešto novo.”

noel-1

Ono što Noel dodatno može istaknuti u svojoj ponudi je vrhunski opremljen bar koji funkcionira odvojeno od samog restorana, u kojem barmen Roman Rubik vodi glavnu riječ i gdje možete naručiti čašu vina, šampanjca ili pjenušca, koktel, kavu, čaj i nešto za prigristi dok čekate stol ili ste samo kratko navratili. Svaki element promišljen je do najmanjih detalja, od specijalne pripreme kave i ceremonije ispijanja čaja, pa sve do vinskog podruma koji samo čeka da degustirate najfinije. No to je već priča za sebe koju ćemo uskoro donijeti.

noel-9

Osim svakodnevne ponude, Noel u pravilu jednom mjesečno organizira i tematske večere gdje goste iznenađuje gostovanjima velikih vinara te jelovnicima osmišljenim specijalno za tu priliku. “Važno nam je pokazati ljudima da mi živimo ovaj posao i zato dajemo svoj maksimum u svakom trenutku. Želimo stvarati svakodnevno i u konačnici od Noela napraviti brend, da on bude prepoznat kao takav. Ne dolazimo samo ‘odraditi’ zadatke mehanički već u njega ulažemo sve, a naposljetku publika to mora osjetiti.” zaključuje Goran.

Restoran Noel, Zagreb

Goran Kočiš

U sklopu akcije Mastercard® Sladokusac, možete uživati u obrocima zagrebačkih restorana, između ostalog i u Noelu, platiti Mastercard® i Maestro® karticama te ostvariti brojne pogodnosti.

Akcija traje do 31. prosinca 2016. i nudi pogodnosti kao što su gratis deserti, vino, pivo, Mastercard® meniji po posebnim cijenama, popusti… – za plaćanje karticama Mastercard® i Maestro®. Za konzumiranje obroka u restoranu Noel, vlasnik Mastercard® i Maestro® kartice i njegovi gosti dobivaju besplatan desert po vlastitom izboru.

noel-4

Što se tiče drugih restorana, u akciji sudjeluju i sljedeća mjesta u Zagrebu: Apetit City Restaurant & Bar (Masarykova  18), Asia Gold (Green Gold Centar, Radnička cesta 52), Asia T House (Vlaška 9), Kralj Tomislav (Kneza Borne 2), Lateral Fine Food Restaurant (Strojarska cesta 18), Maximilian (Radnička cesta 37), Mostovi 2 (Green Gold Centar, Radnička cesta 50), Sofra (Green Gold Centar, Radnička cesta 50), Radicchio (Branimirova 29), a mi smo sami posjetili neka od njih.

Primjerice, popularna mjesta za ručak i večeru u centru grada – Mundoaka Street Food (Petrinjska 2) koji je bio gost naše Priče o uspjehu, Pod Zidom (Pod zidom 5) gdje smo doznali razliku između tatarskog i tartarskog bifteka i Sherry’s Wines & Bites (Ilica 73) u kojem smo spajali glazbu i hranu. Prvi smo ušli u tada novi Submarine Burger u Radničkoj 34 te zavirili u Vetro Bar & Bites na uglu Radničke i Hektorovićeve.

Najkreativniji vlasnik Mastercard® i Maestro® kartice koji odluči sudjelovati u akciji ima priliku otputovati s pratnjom u Modenu na večeru u najbolji restoran na svijetu 2016. godine – Osteria Francescana! Više doznajte na linku.

 

Foto: Sanja Jagatić

 

Advertisement

Učitati još
Zatvori