Sherry’s Wines & Bites ima super novosti

Sherry’s Wine Bar se prije par mjeseci preselio sa svoje trešnjevačke lokacije na Britanac, točnije dvorište Ilice 73 i postao Sherry’s Wines & Bites. Ljeto smo proveli na njihovoj opuštajućoj terasi u centru grada, a sad kad je došla hladna sezona dobra se atmosfera seli u podrum. Tome smo i sami svjedočili na prvoj Music Bites You večeri koja je održana jučer, a ona je samo jedna u nizu od programskih večera koje su u planu za Sherry’s.

sherrys8

Već ste možda čuli za ljetos održan Battle of the Chefs u kojima glavni chef Sherry’sa Gregorio Manucci izaziva i bori se s gostom kuharom iz nekog poznatog restorana, a ove ‘bitke’ će se nastaviti. Nadalje Sherry’s priprema ozbiljne live svirke srijedom (21. listopada na rasporedu je Tango Appassionato, 28. listopada At Ease, 4. studenog Blue World, 18. studenog Gelato Sisters…), redovan DJ program petkom i subotom uz zvuke funka, soula, jazza, disca, bossa nove, a tu su vinske i gastro degustacije, kvizovi, radionice, kušaonice te poseban program koji će se odvijati u doba Adventa.

sherrys5

S obzirom na odličnu atmosferu Music Bites You programa koje se ne bi posramili underground klubovi diljem svijeta, sigurni smo da ni druge večeri neće razočarati. Naime, sinoć smo uživali u fantastičnom spoju vina, hrane i glazbe – inovativnom konceptu vinske degustacije koju je osim sljubljivanja s hranom, obilježilo i sljubljivanje s glazbom pod kreativnom palicom poznatog DJ-a i velikog zaljubljenika u hranu i vino Eddyja Ramicha. Dok je na stol stizalo 5 sljedova jela u kombinaciji s vinima, Eddy i Zoran Lažeta, poznatiji kao DJ Jazzozo, tome su pridruživali odgovarajuću glazbu u skladu s idejom koncepta da se osim buđenja osjetila uzvanikovih nepci, njuha i vida probudi još jedno njihovo osjetilo, naravno sluh.

Ivana Šeremet Sherry i Eddy Ramich

Ivana Šeremet Sherry i Eddy Ramich

Pilo se vino cijenjene makedonske vinarije Bovin, a na meniju su redom upareni Chardonnay i grisini s drniškim pršutom, Bovin Muškat tamjanika i ječam s mariniranim sirovim sipama, kandiranim rajčicama i bosiljkom, Alexandar i juneći confit s crvenim voćem i acetom balsamicom, Vranec i pileći želudac na toskanski s palentom te Imperator i flan od plavog sira s pestom od oraha. Majstorski osmišljen spoj okusa chefa Gregorija Manuccija te Bovin vina stvarno je izazivao eksplozije na nepcu, a svaka je nova vrsta vina u našim čašama dodatno popraćena objašnjenjima poznatog blogera Nenada Trifunovića – Vinopije, autora Dnevnika vinopije.

sherrys4

Grisini s drniškim pršutom

sherrys7

Ječam s mariniranim sirovim sipama, kandiranim rajčicama i bosiljkom

sherrys1

Juneći confit s crvenim voćem i acetom balsamicom

Na kraju večeri dobar osjećaj nije mogla pokvariti ni dosadna kiša jer je Sherry’s Wines & Bites bistro koji nudi ozbiljno dobre gablece preko dana, a koji se uvečer definitivno pretvara u cool underground mjesto za druženja uz vino, fine koktele i dobre zalogaje što u Zagrebu nikad nije višak. U potrazi za zagrijavanjem ove zime, nemojte ga nikako zaobići – za sva Sherry’s događanja pratite njihovu Facebook stranicu.

sherrys2

sherrys9

Foto: Marija Gašparović

Komentari