U nevolji se poznaju i mali i veliki: djevojčica darovala svoju omiljenu Frozen dekicu

U nevolji se poznaju i mali i veliki: djevojčica darovala svoju omiljenu Frozen dekicu

Posljednjih nekoliko dana teško je ostati ravnodušan na sve prizore i priče koje stižu iz Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta koja su stradala u velikom potresu koji je to područje pogodio prije dva dana. Cijela Hrvatska digla se na noge i ekspresno aktivirala kako bi pomogla unesrećenima, a pomoć pristiže i izvan granica naše zemlje.

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana u petrinjski je kraj pristizala pomoć, i to u svim oblicima. Od novčanih donacija, donacija u robi, šatora i kontejnera za privremeni smještaj, hrane, higijenskih potrepština… Građani diljem zemlje potrebitima nude smještaj, organizirali su se u prikupljanju pomoći koja se zatim vozi u petrnjski kraj, poznati hrvatski chefovi već dva dana u Petrinji kuhaju tople obroke – ukratko, svi pomažu onako kako najbolje mogu i znaju.

A među svim tim dirljivim pričama koje dopru do nas putem medija, neke nas toliko dirnu da nam izmame suze na lice. Poput priče o dječaku iz splitskog doma za nezbrinutu djecu i njegove poruke ravnateljici koju smo vam prenijeli jučer.

Jutros nas je jednako ganula priča o djevojčici Karli iz Vagovine koja je djeci u Petrinji poslala svoju omiljenu Frozen dekicu. Naime, među brojnim paketima s pomoći unesrećenima bila je i Karlina dekica s porukom: “Dragi prijatelju, s tobom sam! Tvoja Karla”.

I kako sada ostati ravnodušan….

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori