U centru Beograda osvanulo srce za Petrinju

U centru Beograda osvanulo srce za Petrinju

Na vijest o jučerašnjem razornom potresu koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta nitko nije mogao ostati ravnodušan. Pomoć stanovnicima ovog područja stiže sa svih strana i u svim oblicima. Aktivirali su se svi, od organizacija i udruga do volontera i običnih građana, s jednim ciljem – što brže i efikasnije pomoći svima koji su ostali bez svojih domova.

Aktivirala se i naša regija pa je tako BiH Hrvatskoj ponudila spasilačke timove, Slovenija šalje kontejnere za smještaj, krevete i grijalice, a Makedonija novac. Albanija će donirati 250 tisuća eura za obnovu, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio je od svoje Vlade da Hrvatskoj uputi pomoć od milijun eura.

Regija uz Petrinju, Sisak i okolna mjesta

I građani nama susjednih zemalja pronalaze načine da nam pokažu podršku i solidarnost. Još jučer smo pisali o ilustraciji poznatog sarajevskog ilustratora Midhata Kapetanovića s porukom da smo ‘danas svi stanovnici Petrinje’. A danas se društvenim mrežama počela širiti fotografija iz centra Beograda. Naime, nepoznati je autor ispred beogradskog Doma omladine napisao ‘Petrinja’ uz malo crveno srce.

I u Banja Luci je osvanuo grafit kojim su tamošnji građani poslali poruku podrške. Na jednom je zidu u gradu tako s jedne strane ispisano ‘Banja Luka’, s druge ‘Sisak, Petrinja, Glina’, a između njih stoji srce.

I brojni domaći ilustratori su se ujedinili da svojim radom podignu svijest o svemu što je snašlo one koji su najviše stradali, o čemu smo pisali ovdje.

Kako i vi možete pomoći, čitajte ovdje i ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori