Dječak iz splitskog doma za nezbrinutu djecu ganuo nas je do suza ovom porukom

Dječak iz splitskog doma za nezbrinutu djecu
ganuo nas je do suza ovom porukom

Izvor: Dječji dom Maestral, Split

Val dobrote zapljusnuo je Hrvatsku u posljednjih 24 sata i sve nas ostavio bez riječi. Ljudska dobrota i solidarnost u ovim izazovnim trenucima ne poznaju granice, a pomoć pristiže sa svih strana naše male zemlje. Od novčanih do donacija u robi, intenzivno se radi na tome da potrebne stvari što prije stignu do unesrećenih u petrinjskom kraju, a jedan za drugim, primjeri divnih djela izazivaju u nama snažne emocije.

Za kraj ovog intenzivnog dana, prenosimo vam priču o poruci dječaka iz Dječjeg doma Maestral u Splitu, koja nas je ganula do suza.

U obraćanju ravnateljici doma, on piše kako bi brojne poklone koje su dobili povodom blagdana volio usmjeriti ondje gdje su oni trenutno najpotrebniji, u Petrinju, Sisak, Glinu i ostala mjesta pogođena fatalnim potresom, te ističe kako je spreman odreći se i svog mjesečnog džeparca, a sve kako bi svojim činom pokrenuo veliku lančanu reakciju darivanja unesrećene djece.

Kada posvjedočimo ovakvim primjerima istinske ljudske dobrote, ostaje nam samo za zaključiti kako ipak ima nade – za sve nas!

Foto: Dječji dom Maestral

Učitati još
Zatvori