Hrvatski chefovi i danas kuhaju u Petrinji – treba im još hrane i kuhara

Hrvatski chefovi i danas kuhaju u Petrinji
– treba im još hrane i kuhara

Nakon jučerašnjeg razornog potresa koji je najviše pogodio područje Petrinje, Siska i Gline, hrvatski chefovi i Udruga ugostitelja ekspresno su se organizirali i otišli u Petrinju gdje su na Trgu hrvatskih branitelja u food trucku cijelo popodne i večer kuhali za ljude čiji su domovi stradali u ovom stravičnom potresu.

Na Facebook stranici Chef kuha doma još jučer su objavili apel u kojem su pozvali ljude da doniraju namirnice i hranu, a građani su se itekako odazvali njihovom pozivu. S akcijom nastavljaju i danas, a u 10 sati dva će kombija punih namirnica i hrane koje su građani donirali krenuti put Petrinje.

Akcija chefova se nastavlja

Hrane će trebati i danas pa su otvorili broj računa na koje možete uplatiti novčane donacije koje će im pomoći da kupe potrebne namirnice.

“Dragi naši, ovo što znamo to i radimo, kuhamo! Za sve žrtve potresa dati ćemo sve od sebe kako bi im pomogli. Ako želite biti dio naše humanitarne akcije, novčane donacije možete uplatiti na br. računa HR0825030071110003852. Vašom novčanom donacijom pomažete nam da kupimo namirnice pomoću kojih ćemo pomoći onima kojima je ta pomoć danas najpotrebnija. Hvala vam! Vaši chefovi”, stoji u objavi.

Osim hrane, chefovima je pomoć potrebna i u kuhinji pa su tijekom večeri pozvali kolege da im se pridruže u kuhanju.

“Svi kuhari koji mogu doći u Petrinju i pomoći kuhati molim vas da se javite Ivanu na broj mobitela +385 98 173 6880! Chefovi, trebamo vas”, napisali su.

Hrana će se i danas skupljati u Zagrebu, a adresu na koju ćete ju moći donijeti objavit će tijekom dana. Jučer su objavili da su im potrebne namirnice poput mesa, kobasica, špeka, tjestenina, kruha, konzerva graha, koncentrata rajčice. Od jednokratne ambalaže potrebni su im tanjurići, posude, žlice i vilice.

U svakom slučaju, sve najnovije informacije pratite na Facebook stranici Chef kuha doma.

Foto: Journal, PR, Facebook

Učitati još
Zatvori