Đir po adventu – gdje se sve ovaj vikend zabavljamo?

Đir po adventu – gdje se sve
ovaj vikend zabavljamo?

Najljepše doba u godini je krenulo. Grad je okićen i sve je nekako čarobno. Ne znamo kakvi su vaši planovi za ovaj vikend, ali mi definitivno odlazimo u đir po gradu i krećemo istraživati ponudu ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu. Nema nam draže, nego upijati blagdansku atmosferu dok isprobavamo nove blagdanske delicije s kućica koje zalijevamo kuhanim vinom i džinom. Nekako vjerujemo da i vi lagano kujete svoje planove za večeras i sutra pa smo vam na jednom mjestu izvadili najbolje od Adventa što je sprema ovaj vikend. Tekicu i olovku u ruke, poziv ekipi pa možemo početi!

1. Glazba u Oktogonu

Talentirana mlada glazbenica na akustičnoj gitari, u subotu s početkom u 17 h, izvodi popularne božićne pjesme u prekrasnom ambijentu Oktogona gdje je smještena umjetnička instalacija božićnog drvca, i to od plišanih medvjedića.

2. Advent na Zrinjevcu

Iako je ove godine koncept Adventa na Zrinjevcu malo drugačiji pa nema više ića i pića, veselimo se koncertima koji se ovog vikenda spremaju u najromantičnijem parku u Zagrebu. Večeras uživamo uz glazbu Matije Cveka & Funkensteinsa, u subotu pjevamo i plešemo s Miom Dimšić, dok se za kraj ovog vikenda sprema veliki koncert Damira Kedže. Svi koncerti su s početkom u 19 sati.

3. Christmas garden u ALU

Jedna od novih lokacija ovogodišnjeg Adventa je park Akademije likovnih umjetnosti. Ambijent magičnih kupola s kristalnim lusterima, koji zrcale brojnu rasvjetu koja ih okružuje, zaustavlja dah. Odlična je vijest da se ovog vikenda sprema i bogati glazbeni program u kojem uživamo uz čašicu-dvije finog kuhanog vina i pokojem zalogaju hrane koji se sprema u kućicama. U vikend ulazimo uz stare hitove događaja Oš’, neš, u petak je treš , a završavamo ga uz koncert grupe Svemirko. Glazbeni program počinje u 20 h.

4. Winter Garden Advent

Mjesto na kojem ove godine kližemo nalazi se na Radničkoj u sklopu hotela Hilton Garden Inn. Pripremili su pravu božićnu čaroliju koju prati i glazbeni program, a ovu subotu na redu je DJ Kameny  od 18 h.

5. Fuliranje

Ovo nam je nezaobilazna gastro postaja adventa svake godine. Iako na novoj lokaciji, Oleandar terasi hotela Esplanada, ne sumnjamo da su i ove godine pripremili najmaštovitije i najukusnije zalogaje u režiji najboljih hrvatskih chefova – Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Ane Grgić i Maria Mihelja. Za odličnu atmosferu ovog vikenda bit će zaduženi DJ-evi: Robert Mareković, Stanko Bondža i William Collins. Čašicu u ruke i čin čin!

6. Čudni Matoš u Katranu

Caffe de Matoš, kao ljetna shema u kojoj smo uživali na Mažurancu i zimska shema na Strossmayerovom šetalištu, preselio se sada u dvorište tvornice Katran. Osim klope i cuge uz jedinstvenu scenografiju za tulumarenje i najbolju Instagram fotku, tu je i bogati program. Večeras se zabavljamo uz DJ William Collinsa. Sutra je na rasporedu Subotnji brunch od 11 sati, dok su navečer za glazbeni program zaduženi bend La Papa i DJ Zozzo s početkom u 20 sati.

7. Advent u Z centru

Nedavno otvoreni shopping centar u Španskom također nudi adventsku zabavu, i to za sve uzraste. Uz kućice s delicijama i klizalište za najmlađe, spremaju se nezaboravni koncerti. Tako od 19 sati ove subote uživamo u hitovima Psihomodo popa!  

Tekst: Dora Olujić

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori