Tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu

Tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu

Bijeg od svakodnevice u perivoj s alejom od 220 platana jednako je čaroban u svako godišnje doba. No, samo u vrijeme Adventa velike krošnje zasvijetle posebnim sjajem tisuća bijelih lampica, a stari glazbeni paviljon postane odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera.

Iščekivano paljenje lampica

Paljenje lampica sada već tradicionalno može označiti početak Adventa u cijelom gradu, a večeras će se ono održati na Zrinjevcu u točno 19 sati. 2 sata prije toga, na Manduševcu će u 17 sati biti zapaljena i prva adventska svijeća.

Advent na Zrinjevcu
Advent na Zrinjevcu

Advent Zagreb vraća vas u djetinjstvo: Uhvatite omiljenu igračku i otputujte u neka druga vremena. Tople lampice, nasmiješena lica, pahulje snijega u dvokoraku s notama božićnih pjesama. To je čarolija Božića koju može ponuditi jedino Zagreb za vrijeme Adventa. Tri godine zaredom najbolji božićni sajam u Europi, vraća nas u prošlost. Magijom nam otkriva tajne lokacije na koje je sakrio najdraže prijatelje iz djetinjstva – igračke. Prilika je to za kreiranje neviđenih zagrebačkih adventskih razglednica, u našim srcima i kroz proširenu stvarnost.

Deseci tisuća božićnih lampica obasjat će najljepši zagrebački park i čarolija blagdana – počinje! Cijeli program Adventa možete pratiti ovdje.

Foto: Advent u Zagrebu

Učitati još
Zatvori