5 sasvim novih adventskih lokacija u Zagrebu koje jedva čekamo posjetiti

5 sasvim novih adventskih lokacija u Zagrebu
koje jedva čekamo posjetiti

Sutra palimo prvu svjećicu na adventskom vijencu, što samo znači da blagdanska groznica može početi. Idućih mjesec dana sve će mirisati na najfinije kolače i kuhano vino, grad će biti pun ljudi, a program, iako ove godine skromniji, neće razočarati. Uz sada već klasične lokacije u gradu, ove godine imamo nekoliko novih koje jedva čekamo posjetiti.

Akademija likovnih umjetnosti

U prekrasnom parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, od 27. studenog do 1. siječnja uživat ćemo uz bogat glazbeni program, čarobni božićni vrt te nezaobilazne adventske mirise klinčića i bogatu gastro ponudu. Večeras je koncert Nipplepeople koji otvara Advent na Akademiji likovne umjetnosti.

Advent na Radničkoj – Hilton Winter Garden

Veliko otvorenje Winter Garden Adventa je idući četvrtak, 2. prosinca od 11 sati. Organiziran je bogat program na kojem ćemo se moći družiti uz ukusne zalogaje, kuhano vino, pjenušce, zabaviti se na velikom otvorenom klizalištu, fotografirati se na čarobnom foto korneru… Za djecu je organizirano druženje s Djedicom i pomoćnicima, dječji disko i nastup klizačkog kluba Pahuljice, a čini nam se kako će ova lokacija biti posebno popularna upravo po tjednu, u after-work satima za mnoge koji rade na Radničkoj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilton Winter Garden (@hiltonwintergarden)

Vraća se omiljeno Fuliranje – na novoj lokaciji

Na Oleander terasi hotela Esplanade, mnoge su ljubavi cvale, noge tancale, a Zagrepčani već u prošlom stoljeću fulirali. Ma kaj god, rekla bi gospođa Ana, kaj je s gosponom Fulirom tam fino vinčeko pila i veselo hofirala. I baš zato nema boljeg mjesta za proslaviti 10. rođendan, ispratiti Staru i nazdraviti Novoj godini uz čin čin. I baš zato je slavljeničko Fuliranje, najpopularnije adventsko događanje, odlučilo svoj dom pronaći od 2. do 31.12.2021. na terasi Oleander hotela Esplanade.

Winter Tale by The Garden Brewery


Jedna od neizostavnih lokacija u Zagrebu spojila je ljubitelje piva, dobre hrane i odlične glazbe, upisala se među omiljene prostore za tulume, te donijela svjetski prepoznatljiv The Gardenov duh u industrijsku zonu grada. Nakon pet godina, više od 170 stilova piva i mnoštva nagrada, The Garden Brewery se širi i svoju će priču u sljedećoj godini nastaviti na većoj lokaciji u blizini. Winter Tale posljednja je prilika posjetiti dvorište na Žitnjaku, proslaviti blagdane na posebno uređenoj lokaciji, te doživjeti Gardenovu priču koja je Zagreb stavila na svjetsku craft mapu.

Caffe de Matoš

Caffe de Matoš ove će godine zasjati na novoj lokaciji, u dvorištu Katrana u natkrivenom zimskom vrtu. Koncerti srijedom i subotom, četvrtkom i nedjeljom DJs by Bolesna braća, radnički party nakon posla ili afterwork, pomno birana klopa i cuga, bajkoviti zimski vrt za najbolju adventsku fotku i brojni drugi sadržaji na Čudnom Matošu u Katranu! Program počinje u srijedu i traje do 1. siječnja.

PR, Unsplash

Učitati još
Zatvori