Ove četiri lokacije na Adventu u Zagrebu su osvojile Instagram
Ove četiri lokacije na Adventu u Zagrebu su osvojile Instagram

Ove četiri lokacije na Adventu u
Zagrebu su osvojile Instagram

U subotu, 26. studenog službeno je otvorena manifestacija Advent u Zagrebu. Tisuće Zagrepčana i posjetitelja grada u prvim su danima pohitale razgledati što to nudi ovogodišnje izdanje popularne manifestacije. Tri su se lokacije već u samom startu osvojile Instagram, a više o njima možete doznati u nastavku.

Polarni san u tunelu Grič

Ulazak u Tunel Grič otvara Polarni san, trenutak između prošlosti i budućnosti, prepun zaigrane svjetlosti koja posjetitelje poziva da zastanu, pogledaju oko sebe te usmjere svoja razmišljanja prema onome kamo žele (st)ići. Ovu čar stvara instalacija koja priziva osjećaj prolaska kroz ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti.

Instalaciju je moguće razgledati svakoga dana od 9 do 22 sata. Ulaz u tunel je iz Mesničke ulice, a kretanje je jednosmjerno – od Mesničke prema Radićevoj ulici.

I sami smo prošetali ovom lokacijom, a s nama u virtualnu šetnju možete krenuti ovdje.

Zakoračite u Mjesečev park

Mjesečev vrt u Parku Bele IV. ponovno je niknuo i stvorio najromantičniju adventsku priču! Čaroliju stvaraju stotine zvjezdica koje padaju s breze, osvjetljeni Mjesec i magično Mjesečevo cvijeće.

Tisuće i tisuće lampica u toplim zlatnim nijansama, kao i predivne instalacije, pretvorili su ovaj skriveni gornjogradski park u pravo malo umjetničko djelo te jednu sasvim drugačiju božićnu bajku. Više o njemu možete doznati ovdje.

Pod otkrijem zvijezda

Jedan lagani, Zimski nokturno zasvirao je ovog Adventa u Parku Grič i to u obliku brojnih lampica i decentnih svjetlosnih instalacija, praćenih meditativnim noćnim skladbam.

A sve to zajedno u elegantnom ruhu inspiriranom noći i zvijezdama. Kreativnim spojem zvijezda i čarobnih noćnih zvukova, koje potpisuje udruga Umjetnost za grad, dodatno će se naglasiti ljepota i profinjenost parka te prizvati ona noćna sanjarenja i mirna raspoloženja, baš kao stvorena za čudesno doba Adventa.

Umjetnički bor u prolazu Oktogon

Moderna konstrukcija umjetničkog bora predstavlja današnje društvo i suvremenu tehnologiju.Naizgled hladne vajnštine, iznutra krije toplo božićno iznenađenje. Umjetnička instalacija u formi bora, sastavljena je od mnoštva tradicionalnih ukrasa kao što su vjenčići s mahovinom, grančice i bobice,  baloni od stakla i simpatični ukrasi u obliku šećernih štapića.

Ona namporučuje da, unatoč tehnologiji i poslu i žurbi, u adventsko vrijeme uvijek nastojimo odvojiti vrijeme za uživanje u čarima Božića.

Ujedno je u kratkom rooku postala i jedna od omiljenih lokacija za najljepše adventske fotografije. Preostale otkrivamo ovdje.

Učitati još
Zatvori