Ovo je najčarobnija lokacija na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu
Ovo je najčarobnija lokacija na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Ovo je najčarobnija lokacija na
ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Tradicionalnim paljenjem lampica, ove subote je otvoren Advent u Zagrebu. Od 26. studenog do 7. siječnja, zagrebačke ulice i trgovine otkrit će svoje najljepše blagdansko lice. Razloga za uživanje u adventu neće nam nedostajati – odlični koncerti i omiljene blagdanske poslastice čekaju vas u gotovo svakom kutku.

Uz već poznate adventske lokacije na kojima ćemo uživati u sjaju lampica, kuhanom vinu i fritulama, ove godine istaknulo se i nekoliko novih lokacija koje jedva čekamo posjetiti. Tri nove lokacije Adventa u Zagrebu već smo vam otkrili ovdje, a danas vas vodimo na još jednu adventsku lokaciju koju morate posjetiti.

Zakoračite u Mjesečev vrt

Šetnja Gornjim gradom posebno je romantična u vrijeme adventa kada se njegove ulice i mali parkovi pretvaraju u pravu blagdansku idilu. Ove godine, Advent na Gornjem gradu čarobniji je i romantičniji no ikad.

Park Bele IV. transformirao se u Mjesečev vrt. Tisuće lampica koje ispunjavaju omiljeni gornjogradski park u trenu će vas transportirati u zimsku idilu u kojoj ćete zaboraviti na sve brige i potpuno se prepustiti čaroliji ovog posebnog mjesta u čijem se središtu nalazi veliki Mjesec.

Svjetlosna instalacija mjesečevog cvijeća umjetnice Jelene Petric i skulptura polumjeseca koju su izveli kipari Tomislav Hršak i Matej Vuković pretvorili su ovaj skriveni gornjogradski park u pravo malo umjetničko djelo i jednu sasvim drugačiju božićnu bajku.

Čarolija Mjesečevog vrta već je osvojila brojne posjetitelje Adventa u Zagrebu, ali i slučajne prolaznike kojim ovaj dijelić prave blagdanske čarolije nije prošao nezapaženo.

U intimnom i romantičnom ugođaju Mjesečevog vrta možete uživati sve do 7. siječnja, a zapratiti ga možete i na @mjesecevrt na Instagramu i Facebooku, podijelite svoj trenutak na Mjesecu, pogled u zvjezdanu krošnju ili susret s Mjesečevim cvijećem i proširite njihovu čaroliju uz #MjesecevVrt i #AdventZagreb.

PS: Mjesečev vrt osim u noći sjaji i za vrijeme dana te predstavlja kulisu za odlične fotografije.

Učitati još
Zatvori