Lokacije zagrebačkog Adventa na kojima nastaju najljepše fotografije
Lokacije zagrebačkog Adventa na kojima nastaju najljepše fotografije

Lokacije zagrebačkog Adventa na kojima
nastaju najljepše fotografije

Poslovica kaže Šećer dolazi na kraju, a u slučaju grada Zagreba šećer koji dolazi na kraju godine je novo izdanje AdventaU adventskom izdanju glavnog grada moći ćemo uživati sve do 7. siječnja. Premda se nerijetko ističe njegova magičnost u večernjim satima, kojoj doprinose tisuće lampica koje osvjetljavaju ulice i trgove, Zagreb je jednako šarmantan i u svom dnevnom izdanju.

Prošetali smo Adventom u Zagrebu kako bi vam otkrili besplatne lokacije koje će ujedno predstavljati i idealnu scenografiju za najljepše adventske fotografije. 

advent u zgrebu

Mjesečev vrt

Šetnja Gornjim gradom posebno je romantična u vrijeme adventa kada se njegove ulice i mali parkovi pretvaraju u pravu blagdansku idilu. Ove godine, Advent na Gornjem gradu čarobniji je i romantičniji no ikad. Posebnu pažnju plijeni Mjesečev vrt koji je niknuo u Park Bele IV. Već sada nosi titulu najčarobnije lokacije ovog Adventa u Zagrebu.

Premda on punim sjajem sjaji u večernjim satima, svakako ga vrijedi posjetiti i za vrijeme dana. Skulptura polumjeseca koju su izveli kipari Tomislav Hršak i Matej Vuković ujedno predstavlja i sjajan photo point.

Advent u Zagrebu
mjesečev vrt

Strossventura

U sklopu Adventa na Strossu, popularno znanog i kao Strossventura, postavljena je kabina nekadašnje žičare koja je u ovom slučaju postala sjajna lokacija za pravi mali photo session. Pritom je ukrašena stihom pjesme Ivice Šerfezija Zagreb, tak imam  te rad.

strossventura

Caffe de Matoš

Istočna strana svima dragog Strossa vraća se 70 godina u prošlost, u doba lepršavih suknji te nezaobilaznih šešira; kiti se starim cipelama za ples, skijama i klizaljkama te postaje Caffe de Matoš – razigrani ulični advent iz 1950-ih godina.

U sklopu njega nalazi se nekoliko sjajnih pozicija za nezaboravne adventske fotke – od obiteljske večere, poziranja s Matošem i vizurama grada te pogledom na Zagrebačku katedralu.

cafe de matos
cafe de matos
cafe de matos
cafe de matos
cafe de matos
cafe de matos

Polarni san

U vrlo kratkom roku Tunel Grič se premetnuo u jednu od najatraktivnijih adventskih lokacija. Razlog tome je umjetnička instalacija Polarni san sastavljena od niza bijelih traka priziva prolazak kroz ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti.

Njezinoj vizualnoj atraktivnosti uvelike pridonosi izmjena kolorita, popraćena prigodnom zvučnom kulisom, a više o njoj možete saznati ovdje.

Zrinjevac

Park Zrinjevac poznat je po velikom broju lampica koje tvore magičnu svjetlosnu kulisu. Ipak, ova popularna lokacije osvaja i u dnevnom izdanju. Bilo da na svojim fotografijama želite uhvatiti djelić atmosfere ili pozirati ispred preslatkih bijelih kućica, adventsko ruho parka vam to i omogućuje.

zrinjevac
zrinjevac
zrinjevac

Ledeni park

Dobro poznata adventska lokacija predstavlja i sjajnu scenografiju za nezaboravne fotografije. S njega se pruža pogled prema Umjetničkom paviljonu, a životopisnosti kadra uvelike će pridonijeti i veseli klizači u pozadini.

Ledeni park
Učitati još
Zatvori