Recenzija: Ovaj kemijski peeling s AHA kiselinama čak i umiruje kožu!
Recenzija: Ovaj kemijski peeling s AHA kiselinama čak i umiruje kožu!

Recenzija: Ovaj kemijski peeling s AHA
kiselinama čak i umiruje kožu!

Doista ne postoji sastojak prikladniji za davanje zaglađenog, ujednačenog, sjajnog i pomlađenog tena od AHA kiselina. Već nekoliko godina svjedočimo popularnosti kiselina, i to sa sasvim dobrim razlogom; kiseline imaju mogućnost brze transformacije kože jer joj uklanjaju sloj starih stanica i nakupljene nečistoće te svojevrsno poliraju, čime se cjelokupni izgled mijenja na bolje.

Jeste li znali da je naša koža u stvari lagano kisela? Ovaj podatak otkriven je u 19. Stoljeću, kada je ustanovljeno kako površina prosječne koža varira između 4,5 i 5,5 pH. Kiselost kože je izuzetno bitna jer je dio regulacije procesa keratinizacije i deskvamacije, zacjeljivanja rana, djelovanja enzima fosfolipaze i glukocerebrozidaze i zaštite kože od kolonizacije patogenih bakterija.

Na pH vrijednost kože utječu mnogi faktori, poput tvari koje se na nju izlučuju ili prirodnih bakterija u fazi disbalansa, kao i proizvodi koje koristimo na dnevnoj bazi za čišćenje i njegu. Preporučuje se, radi optimalnog funkcioniranja kožne barijere, kožu zadržavati u lagano kiselom stanju – jer izražena kiselost, kao ni izražena lužnatost nisu dobre.

Što su AHA kiseline?

AHA kiseline su grupa kiselina pod nazivom alfa hidroksi kiseline. One su u potpunosti prirodne, smatraju se netoksičnima i specifične su po tome što djeluju na površini kože. Najpoznatije AHA kiseline su glikolna, limunska, grožđana, jabučna, mliječna i mandelična kiselina.

Ove kiseline vrlo učinkovito djeluju na različite nedostatke na koži stoga su postale neizostavne u kozmetičkim i dermatološkim tretmanima. Stupanj njihove učinkovitosti ovisi o sastavu kiseline, koncentraciji te pH vrijednosti proizvoda. Tako primjerice tretmani u kozmetičkom salonu imaju kiseline višeg postotka i niže pH vrijednosti, dok se za kućnu uporabu stvaraju kiseline slabije kiselosti, neovisno o svom postotku.

Nesavjesno rukovanje kiselinama može dovesti do ozbiljnih kožnih problema; AHA kiseline stanjuju kožu kako bi uklonile teksturu i mrljice, ispolirale bore i fine linije, dale sjaj, potaknule samoobnovu kože pa tako i stvaranje novog kolagena. Iz toga razloga, preporučuje se birati AHA kiselinu prema svom tipu kože i ne pretjerivati s previsokim koncentracijama. I s najnižom razinom kiseline u proizvodu možete primijetiti veliku razliku na koži.

Kako djeluju AHA kiseline?

AHA kiseline pomažu da se koža riješi odumrlih stanica i time potiču obnovu kože. Najveća primjena ovih kiselina je u tretiranju problematične kože sklone prištićima i aknama, hiperpigmentacijskih mrlja, kao i kod zrelije kože u prevenciji starenja i ostalih kožnih nepravilnosti.

Ove kiseline djeluju na površini kože. Hidrofilne su i tope se isključivo u vodu te ne prodiru kroz sebum, već prolaze samo u područja stanica s vodom.

Kemijski eksfolijant po mjeri i osjetljive kože

Tržište je zasićeno različitim serumima, tonicima i kemijskim eksfolijantima s kiselinama – no većina ih je neprikladna i za osjetljive kože. Ovo je jedan od razloga zašto nas je Dr. Grandel Alpha Effect AHA Peeling zaintrigirao.

Ovaj kemijski eksfolijant umiruje crvenilo, smanjuje mrlje i izbljeđuje pigmentaciju dajući koži lijep, ujednačen i pomlađen izgled; On doslovno daje rezultate koje možete vidjeti i osjetiti, jer koža je zaglađena i dubinski pročišćena, pa djeluje blistavije i mlađe. Pritom, to čini miksom 5% voćnih kiselina u mediju idealno kiselom za vraćanje balansa prirodnom pH kože – 4-4,5 pH. Alpha Effect AHA Peeling sadrži AHA liposome (jabučna kiselina) te AHA kompleks (mliječna i limunska kiselina.

Posebni aktivni sastojci

Ovaj peeling dakle spaja limunsku, mliječnu i jabučnu, voćne AHA kiseline, u patentiranim Dr. Grandel spojevima za najbolji učinak.

Osim učinka pilinga i pročišćavanja kože, limunska kiselina ima i „posvjetljujući“ učinak te smanjuje pigmentne nepravilnosti. To je voćna kiselina s najvećom prirodnom zastupljenošću. Mliječna kiselina poznata je prije svega po visokoj podnošljivosti, a može djelovati blagotvorno i uravnotežujuće na kožu. Ova voćna kiselina nalazi se u našem tijelu i u povrću, ali i u mliječnim proizvodima.

Mliječna kiselina nalazi se u brojnim proizvodima za njegu kože zbog svojeg omekšavajućeg djelovanja, a pogodna je za njegu osjetljive i suhe kože. Poznata je i pod nazivom “laktat” ili “laktatna kiselina“. Ova kiselina pomaže izblijediti ožiljke i mrlje od akni, spriječiti oštećenja od pretjeranog izlaganja suncu, pomoći hidrirati kožu te odčepiti začepljene pore.

AHA kiseline, mliječna i limunska, učinkovito prodiru u dublje slojeve kože te zahvaljujući tome povećavaju sintezu kolagena. Jabučna kiselina, koja je u ovom slučaju liposomalno inkapsulirana, razvija učinak pilinga na koži i pročišćava teksturu kože. Liposomski inkapsulirani oblik ove voćne kiseline se posebno dobro podnosi, budući da učinak pilinga nastupa postupno i stoga je vrlo nježan. Pomaže koži obnoviti hidrataciju, rješava probleme beživotne kože, tretira akne i koži vraća zaglađenost. Prirodno se nalazi u raznim vrstama voća.

Kako se koristi Alpha Effect AHA Peeling?

Ovaj proizvod poželjno je koristiti tijekom večernje rutine njege. Proizvod ide na čisto lice i vrat, međutim isključivo na suhu kožu. Stavite AHA pilinga u dlan i nanosite ga na lice drugom rukom, izbjegavajući područje oko očiju i ranice. Ostavite proizvod da djeluje 10 minuta prije aplikacije ostatka rutine- ne smijete ga isprati s lica, već samo pričekati da djeluje prije stavljanja hidratantne kreme. Proizvod može izazvati blago crvenilo i peckanje, no to je normalno kod korištenja AHA kiselina.

Drugi način korištenja ovog proizvoda je u maniri kure. Nanosite ga svaku večer 28 dana zaredom. Točno toliko dana traje i obnova stranica kože, osim kod zrele kože. Ovaj tip kure se ne preporučuje u ljetno doba godine, no piling je sasvim sigurno koristiti cijelu godinu 1-2 puta tjedno u svojoj noćnoj rutini. Nakon korištenja AHA peelinga, obavezno je korištenje SPF-a.

Naš dojam o Dr. Grandel Alpha Effect AHA Peelingu

Dr. Grandel Alpha Effect AHA Peeling koristili smo otprilike mjesec i pol dana, otprilike do triput tjedno u noćnoj rutini. Proizvod smo spajali isključivo s hidratantnim serumom i kremom te SPF-om ujutro, kako bismo mogli pratiti njegovo djelovanje neometano. Prije svega riječ je o atipičnom kemijskom eksfolijantu; većina istoimenih proizvoda su prije svega vodene teksture i bez jasnog mirisa, dok je Alpha Effect lagano kiselkastog mirisa i ugodne serumske teksture.

Dovoljna je jedna pipeta proizvoda kako biste u potpunosti nanijeli proizvod za lice te još otprilike pola pipete za vrat. Odmah nakon aplikacije proizvoda koža je nastavila izgledati kao i prije – bez osjećaja peckanja, zatezanja ili crvenila, što je svakako neočekivano kod AHA proizvoda. Nakon 10 minuta nastavili bismo rutinu i već sljedeće jutro uživali u glađem tenu.

Poprilično je zanimljivo kako ovaj proizvod ima sve benefite AHA eksfolijanata, ali to čini vidno nježnije – i nimalo manje učinkovito. Komedoni su izgledali plići, a dio kože s manje izraženim porama kao da ste ga friško ispolirali – perfektno sjajno. Također, proizvod nije izazvao nikakve preosjetljivosti.

Dr. Grandelov Alpha Effect AHA Peeling bismo svakako preporučili za sve osjetljivije tipove koža koje žele uživati u čarima AHA kiseline, jer uz njega vrlo vjerojatno nećete imati baš nikakvih problema. Formula je fantastična!

Dr. Grandel Alpha Effect AHA Peeling nabavite u odabranim ljekarnama i Müller trgovinama ili na Dr. Grandel webshopu.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori