Knjiga tjedna: Pronašli smo knjigu idealnu za reset koji nam treba za početak proljeća

Knjiga tjedna: Pronašli smo knjigu idealnu za reset koji nam treba za početak proljeća

Proljeće i službeno samo što nije stiglo! U brojnim hrvatskim knjižarama ili nakladama izašle su uzbudljive knjige, fikcija razne tematike – one najinteresantnije naslove već smo vam predstavili. Nova Journalova knjiga tjedna ovog je puta non-fiction. Približavanje proljeća potaknulo nas je da razmislimo što bi mogli promijeniti, kako si posložiti prioritete i iskoristiti prve toplije dane za svojevrsni novi početak. Knjiga ‘Can’t Even’ autorice Anne Helen Peterson osvrće se na pojavu burn outa, kako smo danas naviknuli na gotovo suludi tempo života i na koji način najbolje funkcionirati u današnjem okruženju.

Can’t Even: How Millennials Became the Burnout Generation

Čini nam se ovo kao pravi naslov za kojim želimo posegnuti u ovom neobičnom periodu kad se stvari vraćaju ‘u normalu’, ponovno jurimo sa sastanka na sastanak i druženja, na to-do listi nam je svakodnevno desetak obveza, a na kraju dana nemamo snage ni za što osim scrollanje po društvenim mrežama. Anne Helen Petersen vrijeme u kojem živimo naziva ‘burnout culture’, a u knjizi nam skreće pažnju na okolnosti koje su nas dovele do toga i promjene u društvu s kojima smo se morali suočiti. Knjiga ‘Can’t Even’ zapravo je nastala nakon Petersoninog članka na BuzzFeedu koji je u kratkom vremenu dosegao planetarnu viralnost i prikupio milijune pregleda.

Autorica nam na originalan način objašnjava kako smo postali dio burnout generacije i daje širi kontekst kroz intervuje, priče i povijesni kontekst.

Istovremeno, knjiga ‘Can’t Even’ postaje idealno štivo za sve one koji žele znati otkud dolazi svakodnevica koju žive i osjećaj ‘zarobljenosti’ u obvezama, a mnogi se čitatelji slažu da je ovo idealna knjiga za usporiti, promisliti o tome što utječe na naše poslove, tempo života i prioritete i napraviti neke temeljne odluke kojima možemo promijeniti taj status quo u kojem smo možda zapeli.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori