Odlične nerazvikane serije koje možete staviti na svoju binge listu

Ne sumnjamo da ste već pogledali Never Have I Ever, Mare of Easttown, Atypical, kao i da s nestrpljenjem čekate nove epizode serije La Casa de Papel. Takvi hitovi o kojima svi bruje intrigantni su i s razlogom uvijek među najgledanijima. Međutim, streaming servisi skrivaju mnoge priče s ekrana koje će vas odmah kupiti. Ovi pravi hidden gems, odlične nerazvikane serije, pokrivaju široki spektar žanrova; od teen drame preko krimi trilera pa sve do coming-of-age i romantike.

Cruel Summer

Ako ste raspoloženi za teen seriju s twistom, Cruel Summer mogla bi biti baš dobar odabir. Napeta je, prepuna naglih obrata i zanimljivo koncipirana u tri vremenska razdoblja zbog čega ju je lako izbingeati u samo nekoliko dana. Radnja se odvija u devedesetima, konkretnije u ’93., ’93. i 95. godini, tijekom kojih pratimo rasplet događaja. Oni se, pak, vrte oko dvije tinejdžerke: Kate Wallis i Jeanette Turner. Sasvim su drugačije – jedna je popularna i omiljena u društvu, druga je ona ‘pomalo neobična’ djevojka u školi. Iako Jeanette nije nesretna, pomalo ipak zavidi Kate na svemu što ima. Dolazimo do ljeta 1993. kad Kate neobjašnjivo nestaje. Narednih se godina Jeanettein život drastično mijenja, gotovo jezivo nalikuje Kate, ali to je tek površina cijele priče koju ćemo otkriti kroz vremenske skokove u ovoj seriji.

Love and Anarchy

Svemir skandi produkcije skriva prave TV i filmske dragulje. Ovog smo se puta odlučili za Love & Anarchy, skroz šarmantnu romantičnu komediju koja će vas nasmijati,a povremeno i dirnuti. Radnja se vrti oko Sofie, konzultantice i udane majke koja ganja karijeru u svom novom projektu. Mora promijeniti stvari u zastarjeloj izdavačkoj kući u kojoj upoznaje Maxa, mladog IT tehničara. Njihov urnebesni i flertovski odnos bazira se na neobičnim izazovima koje si zadaju, a koje nerijetko šokira društvenu okolinu. Međutim, ta se kratka igra transformira i Sofie i Maxu mijenja puno više od svakodnevice.

Gomorra

Serija Gomorra fantastična je talijanska uspješnica koju su neki od nas počeli gledati još 2014. godine. Unatoč tome, čini nam se da nikad nije poprimila uspjeh razmjera La Casa de Papel ili Ozark, a svakako ga zaslužuje. Ova napeta priča o talijanskoj mafiji temelji se na knjizi Robera Saviana i smještena je u napuljsko naselje. Prati Ciru Di Marzija, jednog od članova Savastano mafijaškog klana koji predvodi Pietro Savastano. Ciro pokušava navigirati moralno izopačenim svijetom kriminala koji postaje još turbulentniji kad glavu organizacije uhite. U klanu sad počinju igre moći i pitanje čija će politika i kako prevladati, dok se Ciro i Pietrov sin Gennaro suprotstavljaju svojoj obitelji, a napuljsko podzemlje sve je uzburkanije.

Generazione 56K

Još jedna serije iz talijanske produkcije na našoj listi divan je odabir za opustiti se i na kratko se izgubiti u talijanskom mentalitetu i simpatičnoj ljubavnoj priči. Iako nije bez mane, Generazione 56K zabavna je kombinacija nostalgije i suvremene radnje koja će vam ispuniti vikend. Radnja prati Daniela mladog muškarca koji radi u IT firmi sa svoja dva najbolja prijatelja iz djetinjstva. Jedne večeri odlazi na spoj s nepoznatom djevojkom s dating aplikacije, Magdom. Zajedno provedu neodoljivu večer i Daniel nakon dugo vremena zbilja simpatizira djevojku. I baš zato kad dođe kući i na mobitelu vidi desetke poruka djevojke s kojom se trebao naći na spoju te shvati da Magda uopće nije bila prava Magda, počinje ju tražiti na sve moguće načine. A ne shvaća da Matildu, kako se zbilja zove, zna još od djetinjstva.

It’s a Sin

serija-Its-A-Sin-Grijeh

Kritika ju je proglasila jednom od najboljih serija ove godine, ali It’s a Sin nije postala toliko razvikana. Radnja serije smještena je u 80-e godine prošlog stoljeća u Londonu i pruža nam novi pogled na epidemiju HIV-a odnosno AIDS-a koja je odnijela živote, ali i raširila strah i stigmu u društvu. U središtu je priče grupa 18-godišnjaka, prijatelja koji se iz svoje sredine sele u veliki London i započinju novi period života. Međutim, istovremeno se Europom počinju širiti vijesti o smrtonosnoj bolesti u SAD-u koja, kako se pisalo, pogađa homoseksualce. Glumačka postava dobila je samo pohvale za dirljive i uvjerljive izvedbe – kao onih bezbrižnih scena odrastanja u 80-ima u Londonu, tako i onih zbog kojih smo se naježili.

Foto: IMDb

0