Filmski božićni kalendar: Božiću smo sve bliže i ovo su najljepši filmovi koje ćemo gledati

Filmski božićni kalendar: Božiću smo sve bliže i ovo su najljepši filmovi koje ćemo gledati

Ušli smo u posljednje odbrojavanje do Božića pa tako i zadnje dane filmskog božičnog kalendara kojim smo vam htjeli uljepšati ove netipične blagdane. Ciljali smo na pravi balans klasičnih božićnih romantičnih komedija, akcije ili drame. Ipak, božićni tjedan zaslužuje što više festive sadržaja pa je tako posljednji kalendar skroz u blagdanskoj vibri! Koji su sve filmovi dosad bili u našem filmskom božićnom kalendaru pogledajte ovdje, a sad je vrijeme za posljednje odbrojavanje do Božića!

Nedjelja, 20. prosinca / Little Women

Klasik književnosti s potpisom spisateljice Louise May Alcott ukrao je srca svih gledateljica i gledatelja sredinom devedesetih, posebno kada je ekraniziran u film s neodoljivim Winonom Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst, Claire Danes, Samantha Mathis, Christian Bale i Susan Sarandon. Mi vam preporučamo da posljednji filmski božićni kalendar započente s novom inačicom filma koju potpisuja izvrsna Greta Gerwig. U glavnim ulogama ove divne priče glume Timothee Chalamet, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i druge zvijezde i bit će to najbolja uvertira u ostale božićne filmove.

Ponedjeljak, 21. prosinca / Jingle Jangle

Novi film na Netflixu idealan je za pogledati u društvu klinaca. Mjesto radnje je veseli gradić Cobbletown, a u središtu priče je izumitelj Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) koji izrađuje ekscentrične naprave i magične igračke. Kada mu bivši šegrt zlih namjera (Keegan-Michael Key) otme jedan od najuzbudljivijih izuma, pod svjetla reflektora stupa Jeronicusova unuka Journey (Madalen Mills) koja mora vratiti ukradeno i ponovno probuditi magiju u stanovnicima gradića.

Utorak, 22. prosinca / About a Boy

Snimljen prema bestseler romanu Nicka Hornbya priča priču o neobičnom prijateljstvu 12-godišnjeg dječaka i samca koji u životu ništa ne radi zahvaljujući tantijemima koje dobiva od jednog božićnog hita svog oca. Međutim, kad se njegov život ispreplete s onim malog dječaka (Nicholas Hoult) i njegove problematične obitelji, više ne može nastaviti živjeti potpuno odvojeno od realnosti. Iako je ovaj film sadržajem nešto teži od ostalih filmova, u pitanju je jedna od nama najljepših filmskih priča. Kao i kod svih ovih filmova Hugha Granta, sa sretnim završetkom bit će vam toplo oko srca.

Srijeda, 23. prosinca / Elf

Will Ferrell je toliko smiješan i neodoljiv kao Buddy, čovjek kojega su odgojili vilenjaci na Sjevernom polu. Putuje u New York u potrazi za svojim istinskim identitetom i otkriva da je život izvan radionice Djeda Božićnjaka zastrašujući, ali možda je potpuno vrijedan svih izazova. Ako volite komedije Willa Ferralla onda je ovo svakako nezaobilazan božićni film za vas.

Četvrtak, 24. prosinca / Home Alone

Božić nije Božić bez tradicionalnog prikazivanja filma ‘Sam u kući’ na našoj televiziji. Jedan je to od apsolutno najslavnijih, kultnih božićnih obiteljskih filmova koji je lik malog Kevina lansirao u najprepoznatljivije filmske likove. Uloga je to koja je obilježila karijeri Macaulayja Caulkina i od nje nikad nije mogao pobjeći, a u filmu uz njega gledamo i danas glumačke legende Joea Pescija, Catherine O’Haru te Daniela Sterna i Johna Hearda. Priča o osmogodišnjaku koji za blagdane ostaje sam kod kuće spletom okolnosti čak je 27 godina bila po zaradi od 476 milijuna dolara najuspješnija komedija. Ovdje smo izdvojili 30 činjenica o filmu koje su nas skroz iznenadile.

Božić, petak, 25. prosinca / Love Actually

Jedna od najgledanijih i svima najdražih božićnih romantičnih komedija! S obzirom na popularnost, ovaj je film već postao božićni klasik. Odlični glumci i isprepletena radnja sa sretnim završetkom svake priče, nešto su što morate pogledati i ovih blagdana. Hugha Granta, Colina Firtha, Alana Rickmana, Keiru Knightley, Liama Neesona i još šačicu genijalnih glumaca i ovog Božića gledamo u njihovim šarmantnim ljubavnim zavrzlamama. Upravo je ovaj film najljepši način da zaokružimo blagdane. Želimo vam sretan Božić!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori