Na Netflix stižu odlični novi filmovi, a nekoliko ih miriše na Oscare

Na Netflix stižu odlični novi filmovi, a
nekoliko ih miriše na Oscare

Naš dom ponovno je kulisa svih događanja pa tako i onih filmskih. Godina koja nije štedjela filmsku industriju približava se kraju, a streaming gigant Netflix zaokružit će ju na najbolji mogući način. U naša mala kućna kina donosi nam nekoliko dugoočekivanih filmova koji plijene pažnju glumačkim imenima, radnjom i redateljima koji ih potpisuju. Osim noviteta u kojima ćemo uživati, pristižu nam i neki omiljeni stariji filmovi koje vrijedi ponovno pogledati!

Mank

Nakon gotovo šest godina, genijalni redatelj David Fincher (‘Gone Girl’, ‘The Social Network’, ‘Fight Club’) nam predstavlja svoju novu dramu ‘Mank.’ Autobiografija prati život scenarista Hermana Mankiewicza i turbulentno razdoblje pisanja scenarija za budući klasik ‘Citizen Kane’, vjerojatno najvažnije filmsko ostvarenje u povijesti filma.

Priča prikazuje njegov kompleksan odnos s Orsonom Wellesom koji je također radio kultnom filmu i pitanje koje se godinama provlači: ‘Tko je napisao ‘Citizen Kane?’ Klasik je, prisjetimo se, dobio 9 nominacija za Oscara, ali osvojio je samo jedan kipić i to upravo onaj kontroverzni za najbolji scenarij. Mankiewicz i Welles su ga zajedno primili. U filmu glume redom velike zvijezde; Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Burke i drugi. Film već diže oskarovsku prašinu, a na Netflix izlazi 4. prosinca.

The Midnight Sky

Obožavatelji Georgea Clooney odbrojavaju do 23. prosinca kad na Netflix stiže film ‘The Midnight Sky.’ Distopijska drama bazirana je na romanu ‘Good Morning, Midnight’, a Clooney igra izoliranog znanstvenika koji želi spriječiti svemirsku letjelicu od pristizanja na Zemlju nakon globalne apokalipse. Osim Clooney, važnu ulogu igra i izvrsna Felicity Jones u ulozi zapovjednice svemirske letjelice.

Ma Rainey’s Black Bottom

Posljednji film preminulog Chadwicka Bosemana dolazi na Netflix 18. prosinca. ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ temelji se na igranoj drami Augusta Wilsona. Radnja prati Gertrude Ma Rainey (koju glumi genijalna Viola Davis), dok Boseman igra njezinog pratećeg trubača.

Radi se o djelomično istinitoj priči o blues kraljici Ma Rainey, a film su producirali Denzel Washington, Todd Black i Dany Wolf. Film nas upoznaje s glazbenicom u 20-im godinama prošloga stoljeća i vodi nas na snimanje koje će završiti sasvim neočekivano. Dok se oštroumna Ma sukobljava sa svojim bijelim menadžerom koji želi kontrolirati njezinu glazbu, ambiciozni trubač Levee (Boseman) ima u planu pokoriti glazbenu industriju. U svoje priče, istine i laži uvlači kolege glazbenike iz benda i polako se mijenja život svakog uključenog u ovu neobičnu muzičku zavrzlamu.

The Prom

Trenutno jedan od najpopularnijih TV tvoraca – Ryan Murphy potpisuje film ‘The Prom’, još jedan izuzetno iščekivani Netflix projekt. Dramski mjuzikl oživjela su neka od najjačih hollywoodskih imena poput Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington, Keegan Michael Key, Ariana Debose i Andrew Rannells. Radnja prati Dee Dee Allen (Streep) i Barry Glickmana (Corden) koji zajedno rade na mjuziklu o prvoj dami Eleanor Roosevelt.

Međutim, potpuno podbace, kritičari se zgražaju, a oni se žele sakriti u rupu od srama. Odluče pronaći bilo kakvu humanitarnu misiju kojoj bi mogli pridonijeti, a u to ih uvede Angie Dickinson (Kidman), veteranka Broadwayja, i nesretan glumac Trent Oliver (Rannells). Uskoro pronađu i svoj novi ‘projekt’ i to u konzervativnom gradiću u Indiani: žele pomoći Emmi Nolan, srednjoškolki koja ne može otići na svoju maturalnu s djevojkom u koju je zaljubljena. Ovaj filmsko-glazbeni spektakl izlazi 11. prosinca!

Canvas

Netflix sve intenzivnije radi na ponudi kratkih filmova, a jedan nam je posebno zapeo za oko. Frank E. Abney III. koji je radio na divnim filmovima ‘Toy Story 4’ i ‘Coco’ donosi nam novi naslov. ‘Canvas’ izlazi 11. prosinca, a prikazuje dirljivu priču o djedu koji zbog strašnog gubitka izgubi volju za slikanje, a zatim se upliće u splet okolnosti koje ga navode da ponovno pronađe inspiraciju za svoja djela.

Nocturnal Animals

Novi Netflix filmovi donose nam popularni naslova Toma Forda koji je bio sve o čemu se brujalo 2016. godine. Atmosfera kojom nas uvlači u priču, intrigantna radnja i genijalni glumci čine ‘Nocturnal Animals’ nezaobilaznom dramom. Slavni i nagrađivani holivudski glumci Amy Adams i Jake Gyllenhaal igraju razvedeni par koji otkriva jedan o drugome razne mračne tajne, a u psihološkom trileru glume i Isla Fischer, Aaron Taylor-Johnson i Laura Linney.

Runaway Bride

Novi Netflix filmovi nisu potpuni bez jedne romantične priče. Najslađa ljubavna komedija već je izašla na streaming divu. Znamo da ste Juliju Roberts kao odbjeglu nevjestu gledali već milijun puta, ali ona i Richard Gere jedan od nam od najslavnijih filmskih parova. ‘Runaway Bride’ divna je romantična priča koja će vas zabaviti i nostalgično vratiti natrag u vrijeme.

Ako se još uvijek, ipak, pokušavate uljuljati u božićni ugođaj, ovdje pogledajte baš sve nove božićne filmove koje Netflix nudi!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori