Ovo su biljke koje su sinoć zasjale na Oleander terasi hotela Esplanade, a možete ih imati i na svojim balkonima 
Ovo su biljke koje su sinoć zasjale na Oleander terasi hotela Esplanade, a možete ih imati i na svojim balkonima 

Ovo su biljke koje su sinoć zasjale na Oleander terasi hotela Esplanade, a možete ih imati i na svojim balkonima 

Iako je Oleander terasa hotela Esplanade savršena sama po sebi, za dotjerivanje su iskorištene biljke koje su cijeli prostor instantno lansirale u neke južnije i toplije krajeve. Ljeto je bilo svuda oko nas, a savršene dekoracije, sjajne kulise za fotografije Journal Summer Partyja powered by Keune koji će se još dugo pamtiti. Upravo te biljke iz Vrtnog Centra IRIS MBM mogu vas inspirirati da i vi uredite svoje terase i balkone te tako spremno dočekate dugo i toplo ljeto koje je pred nama. 

Biljke na Journal Summer Partyju 

Cycas Revoluta 

Cycas Revoluta ili kod nas poznatija pod nazivom Cikas palma omiljena je u uređenju interijera i eksterijera. Zbog svojeg atraktivnog izgleda i velikih listova koji u prirodi mogu narasti i do 7 metara, savršen je suputnik u vrtovima i na terasama pogotovo kada razmišljamo o odmaranju u hladu. Ove biljke su rasprostranjene u južnom Japanu, ali kod nas se uzgajaju u primorskom i mediteranskom području, ali vrlo lako uspijevaju i u kontinentalnom dijelu u interijerima. Cikas palma traži mnogo svjetlosti, ali mora biti zaštićena od direktnog sunca. Bogata humusom i dobro drenirana zemlja najbolje će joj odgovarati, a ljeti će zahtijevati i obilnije zalijevanje. Preko zime temperatura prostorije u kojoj boravi nikako ne bi smjela pasti ispod 15 stupnjeva Celzijevih stoga budite oprezni. Nije zahtjevna, a svojim karakternim izgledom osvaja na prvu. 

Journal summer Party-biljke3

Conus Contaversa Vilent za sve terase i balkone 

Conus Contaversa Vilent prekrasna je vanjska biljka koja će čak i najmanjem balkonu dati onaj prirodni štih da ćete imati osjećaj kao da ste pobjegli u svoju malu šumsku oazu. Na terasi Oleander hotela Esplanade savršeno se uklopila s drugim mediteranskim biljem, a nas je osvojila svojim atraktivnim izgledom. Njezini zeleno bijeli listići kao da su prava mala umjetnička djela, a ona je sama po sebi toliko čista i jednostavna. Pripazite na zalijevanje koje u toplije doba godine mora biti obilnije, redovito ju hranite i opskrbite bogatom zemljom. Raste relativno brzo, stoga je idealna za sve one koji žele u njezinoj ljepoti uživati u punom sjaju. 

Journal summer Party-biljke8

Abelia Grandiflora

Sadnice Abelije jedne su od must have biljaka ako se taman spremate na uređenje svojeg vrta ili terase. Ovaj grm može narasti i do 3 metra visine i 3,5 metara u širinu. Voli sunčana mjesta u vrtu, dobro podnosi zimu, iako joj tada neke grane mogu stradati, ali bez brige, do proljeća je kao nova. Ovaj grm ima specifične bijele cvjetove u obliku trube, a cvate sve do kasne jeseni, stoga će za sve ljubitelje biljaka biti pravo iskustvo promatrati njezin životni vijek. 

Journal summer Party-biljke10

Acer palmatium i Acer Pseudosielboc

Javor je jedno od najomiljenijih stabala svim zaljubljenicima u biljke. Osim što njegove sadnice izgledaju predivno i dok su još male, kako rastu i razvijaju se u prava debla od njih možete imati višestruke koristi. Pa tko ne bi htio imati prekrasno malo stablo javora u vrtu? Ovo ukrasno listopadno drvo mamit će poglede svih okupljenih, a izgledat će nevjerojatno kako godišnja doba budu mijenjala njegov karakter. Njegov uzgoj i briga nisu zahtjevni, a ono što vam pruža zauzvrat u vidu njegovih lijepih listova, je neprocjenjivo. 

Journal summer Party-biljke11

Wisteria Sinesis

Wisteria Sinesis ili japanska glicinija, biljka je koju morate posaditi ako imate predivan vrt i želite svakoga proljeća uživati u čaroliji lila boje koju daju njeni cvjetovi. Osim predivne boje i zanimljivog oblika, njezini cvjetovi imaju predivan proljetno karakterističan miris koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Posadite sadnicu i uskoro ćete uživati u čaroliji ove biljke.

Journal summer Party-biljke22
Journal summer Party-biljke19

Hidrogen mix

Hidrogen mix također je jedna od najpopularnijih vrtnih biljaka jer brzo raste, često cvjeta, a njezini veliki listovi vrlo lako mogu stvoriti potreban hlad i zaklon od znatiželjnih pogleda. Idealno se slaže s brojnim drugim vrtnim cvijećem, a ako ju posadite u velike i lijepe tegle, bez problema će rasti i na vašim terasama. Upravo je ova biljka bila zaslužna za savršenu simbiozu s drugim mediteranskim biljem koje je krasilo Oleander terasu hotela Esplanade. 

Ovu, ali i sve već spomenute biljke možete potražiti u IRIS MBM Vrtnom Centru. 

Journal summer Party-biljke24
Journal summer Party-biljke32.jpg
Journal summer Party-biljke36
Journal summer Party-biljke41
Journal summer Party-biljke43

Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji još jednog Journal Summer partyja. 

Posebna zahvala generalnom sponzoru, tvrtki Keune.

Da nikako ne ostanemo žedni pobrinuli su se TanquerayAperolJohnnie Walker, Campari, Badel 1862 (rakije i likeri Korlat, vina Korlat, vina Vezak), Carlsberg, Somersby, JanaCockta, Hidra, Royal Hill Estate.

Fine delicije koje su izlazile iz kuhinje hotela Esplanade omogućili su The Meat, Fisherija, Rajska rajčica, Podravka Vegeta, Zvijezda Planet of Plants, a desert ravno iz ledenih škrinja dostavio je Ledo.

Da se osjećamo dobro i izgledamo još bolje omogućile su tvrtke Keune, Batiste, Aura, Avene, Rox Beauty, Myrkl.

Svoj su buket prekrasnog cvijeća gosti ponijeli kući zahvaljujući Answearu.

Službeno vozilo eventa bio je Citroën C4X.

Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji još jednog u nizu Journal partyja.

Svojim biljnim svijetom terasu je ukrasio Vrtni centar Iris MBM, a Saša Šekoranja još jednom oduševio s cvjetnim dekoracijama.

Prostor su elegantnim stolovima i stolcima uljepšale tvrtke Showroom.hr i Altera.

Zahvaljujemo hotelu Esplanade koji je bio savršena kulisa za Journal Summer party 2023.

TKO JE SVE POSJETIO JOURNAL SUMMER PARTY 2023. POWERED BY KEUNE MOŽETE PROČITATI OVDJE.

KAKVA JE BILA ATMOSFERA NA JOURNAL SUMMER PARTYJU 2023. POWERED BY KEUNE PROČITAJTE OVDJE.

ŠTO SMO SVE PILI I JELI NA JOURNAL SUMMER PARTYJU 2023. POWERED BY KEUNE DOZNAJTE OVDJE.

JOURNAL SUMMER PARTY IZ NOVE PERSPEKTIVE: Marko Vuletić INTERVJUIRAO JE CELEBRITY UZVANIKE.

NAJBOLJE FOTOGRAFIJE S PARTIJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE ovdje.

A kako nam je bilo, pogledajte i u videu:

Učitati još
Zatvori