Journal Summer Party i ove je godine bio u znaku najfinijih delicija i osvježavajućih pića
Journal Summer Party i ove je godine bio u znaku najfinijih delicija i osvježavajućih pića

Journal Summer Party i ove je godine bio u znaku najfinijih delicija i osvježavajućih pića

Ljetne temperature stigle su u grad, a s njima je došlo vrijeme za još jedan u nizu Journal Summer Partyja. Brojne partnere, klijente, suradnike i prijatelje portala ovog smo puta okupili na prekrasnoj terasi Oleander hotela Esplanade, kako bismo zajedno obilježili početak ljetne sezone i pozdravili dugo toplo ljeto koje je pred nama.

Ovogodišnji Journal Summer Party powered by Keune odisao je elegancijom, a naši su dragi gosti u dobrom raspoloženju uživali u predivnom ambijentu terase Oleander, koja je za ovu prigodu pretvorena u savršenu oazu dobre energije u samom centru Zagreba. Atmosferu su dodatno začinili DJ-ica Nadežda D, Vanna, Zsa Zsa, Hiljson Mandela i Hauser, koji su svojim nastupima raspjevali i rasplesali publiku do samog kraja večeri.

Ne smijemo zaobići ni sve gastro delicije po kojima su Journal partyji poznati, kao ni pića kojima smo se hladili tijekom cijele večeri. Bili su tu razni food corneri, stolovi s hranom, šankovi i punktovi s pićem pa nitko kući nije otišao gladan ni žedan.

Što smo sve jeli na Journal Summer Partyju?

Od najkvalitetnijeg mesa…

Tijekom cijele večeri na Journal Summer Partyju naši su gosti mogli uživati u vrhunskim gastro delicijama. Za najbolje komade mesa domaćeg porijekla i suhomesnate proizvode koji predstavljaju umijeće tradicionalne proizvodnje pobrinuo se THE MEAT. Osim što znači meso, THE MEAT se u ovom slučaju može shvatiti i kao skraćenica od četiri osnovna postulata, a oni su – Meso, Ekskluzivno, Autohtono, Tradicionalno. Pod sloganom ART OF TASTE lansiran je brend THE MEAT koji predstavlja domaće i tradicionalne okuse u modernom ruhu.

THE MEAT je sinonim za vrhunske komade mesa od pomno birane domaće sirovine, koji predstavljaju okuse inspiracije i savršenstva za prave gurmane. Destinacija za kupnju najfinijih komada mesa domaćeg porijekla te suhomesnatih proizvoda koji predstavljaju umijeće tradicionalne proizvodnje. Iza brenda stoji bogato iskustvo u proizvodnji i preradi mesa, čija tradicija seže od početka dvadesetog stoljeća. Glavni cilj i misija jesu izvrsnost u svakom pogledu.

Gosti su tako na Journal Summery Partyju imali priliku uživati u THE MEAT selekciji suhomesnatih proizvoda koji su bili posluženi s namazom od sušene rajčice i maslina. Iz kuhinje Esplanadine chefice Ane Grgić Tomić na stolove su stizala i druga mesna jela koja su oduševila prisutne poput janjećih kotleta mariniranih u Vegeta & Spirulina začinu i striploin odreska s chimichurijem, rikolom i pečenim mini rajčicama. Uživalo se i u biftek tartaru na crustinima, steak sendviču na domaćoj foccaci, mini burgerima i pilećoj saltimbocci u umaku od kadulje.

… vrhunskog sushija…

Za vrhunski izbor sushija pobrinula se Fisherija, delikatesni shop koji je vrata svoje prve prodavonice u Zagrebu otvorio još 2018. godine na Jarunskom placu, s misijom da ribu i riblje specijalitete približi domaćoj publici, a pogotovo djeci. Do danas je Fisherija otvorila šest prodavaonica, a na tome ne planira stati – do kraja 2023. u planu ima otvorenje još dvije nove lokacije. Asortiman Fisherija delikatesnog shopa je zaista širok i raznolik, nudi preko 70 različitih vrsta ribljih i morskih proizvoda podijeljenih u više kategorija. U Fisheriji brinu o svježim i kvalitetnim namirnicama, a vrhunski sushi majstori koji rade s njima, uz to su dobitna kombinacija. Zato im epitet najboljeg sushija u ”to go” verziji u gradu iznimno laska.

Na Journal Summer Partyju gosti su u sushiju mogli uživati na raznim lokacijama. Na stolovima ih je dočekao Sushi chef’s choice by Fisherija – Losos gravlax (kopar, med, senf), Kozice u tempuri (sweet chili umak), Gyoze od povrća (sa soja umakom) i Gyoze od kozica (sa slatko kiselim umakom). Redovi su se stvarali ispred Sushi pointa, odnosno Fisherijine kućice gdje se tijekom cijele večeri služio izbor gotovog sushija.

… do raznih ostalih delicija

Osim mesnih i ribljih delicija, iz kuhinje hotela Esplanade na stolove su stizali njihovi poznati i mnogima omiljeni zapečenih štrukli. Uživalo se i u koktelu s repovima crvenih kozica, ali i raznom izboru sireva i namaza. Ne smijemo zaboraviti ni pršut poslužen s dinjom, zatim pečene tikvice s pestom od bosiljka i pinjola, marinirane rajčice sa začinskim biljem i pečenom skutom, rikolu s grejpom i listićima parmezana, a bio je tu i izbor rezanog voća.

Naši su gosti u odličnim jelima imali priliku isprobati i novi superfood začin Vegeta & Spirulina. Ovaj jedinstveni dodatak super jelima obogatio je hummus, dip od jogurta i pečeno povrće, a u njima su marinirani i odlični THE MEAT janjeći kotleti.

Vegeta & Spirulina začin sadrži modrozelenu algu spirulinu, koja će vašim jelima dati savršen i zaokružen okus te unijeti novu kreativnu energiju u pripremi jela. Jednostavna i intuitivna uputa omogućuje vam potpunu slobodu: okušajte se u pripremi nove vrste rižota, dajte tjestenini malo boje, marinirajte meso ili tofu na svoj način, pripremite najukusnije dipove za druženje s ekipom… Modrozelena alga spirulina zbog svojih nutritivnih vrijednosti zasluženo nosi titulu superhrane 21. stoljeća, a u kombinaciji s Vegetom postat će vaš super dodatak i kreativna inspiracija za sve kulinarske kreacije.

Plant based jela u kojima smo uživali

Za plant based izbor jela pobrinula se Zvijezda i Planet of plants, prva hrvatska plant based linija proizvoda koja se može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.

Na Plant pointu gosti su mogli pronaći širok izbor plant based jela obogaćenih upravo Planet of plants proizvodima. Kroz cijelu večer uživalo se u kremi od slanutka i korijandera, Planet of Plants salami s proteinima suncokreta, Planet of Plants burgeru od proteina graška, Planet of Plants hot dogu od proteina graška i krumpira i Okruglicama od graška u kremastom umaku od rajčice, kurkume i začinskog bilja.

Sočne i prirodne Rajska rajčice gosti su mogli kušati u carpacciu od rajčica, a odluševile su ih i marinirane rajčice sa začinskim biljem i pečenom skutom. Kus kus s povrćem, začinskim biljem i narom, coleslaw salata s aiolijem od soje, pečeni kukuruz s limetom i čilijem te pečeni krumpir s prženim ružmarinom zaokružili su izbor plant based hrane.

Slatki kutak za osvježenje

Kako bi se zasladili, ali i rashladili te vruće ljetne večeri i na ovom Journal Summer Partyju pobrinuo se Ledo, u čiji su korner tijekom cijele večeri gosti svraćali upravo po svoju dozu omiljenog sladoleda. Glavna zvijezda u škrinji bio je King Harmony, novi hit ovog ljeta koji kroz sklad klasičnog i voćnog okusa stvara poseban doživljaj konzumacije. Radi se o sladoledu koji skladno sljubljuje okus pistacije obogaćen unutarnjim preljevom od pistacije, mekanim preljevom od bobičastog voća i vanjskim preljevom od bijele čokolade. Uz King Harmony, gosti su rado posezali i za King Double i King Majestic sladoledima.

Što smo pili na Journal Summer Partyju?

Odlična hrana bila je popraćena i odličnim pićima. Za piće dobrodošlice pobrinuo se Royal Hill Estate sa svojim EXTRA BRUT i ROSÉ BRUT DE PINOT NOIR pjenušcima. EXTRA BRUT je svjež i pitak pjenušac izražene voćnosti i elegancije. Svijetložute boje, s aromama limuna, limete i zelene jabuke. Okusom dominira svježina, arome kruške i breskve s izraženim citrusnim završetkom. ROSÉ BRUT DE PINOT NOIR je živahan i elegantan pjenušac s kiselinama i šećerom u izvrsnom balansu, blijede ružičaste boje. Mirisom dominiraju svježe jagode i maline s osvježavajućim dodirom kore limuna. Okus pun bobičastog voća je hrskav, nošen finim i postojanim mjehurićima.

Osvježenje se tražilo i na Aperol kućici, Johnnie Walker baru i Tanqueray baru.

Aperol je biterasti liker u kojem se okusom ističu gorke biljke, začini i korijenje. Jedinstvenog gorko – slatkastog okusa i savršen za najpoznatiji Spritz na svijetu – Aperol Spritz. S druge strane, Campari je spoj gorkog bilja, začina, aromatičnih trava i voća. Svojom izrazitom bojom, mirisom i jedinstvenim okusom baza je za neke od najslavnijih koktela poput Negronija. Uz Aperol Spritz, gosti su na ovoj kućici mogli pronaći i Campari Spritz.

Na Johnnie Walker baru oni odvažniji birali su Johnnie Walker Black Label neat, dok je za sve ostale bio dostipan Johhnie & Ginger – osvježavajući mix omiljenog viskija i Ginger Ale.

Journal Summer party

Summer Calls by Answear, Tanqueray & Tonic te Royale & Tonic mixevi su kojima se te vruće ljetne večeri gasila žeđ na Tanqueray baru. Savršena ravnoteža osvježavajuće borovice, paprenog korijandera, aromatične anđelike i slatkog sladića daje Tanqueray London Dry ginu jedinstven i klasičan okus. S druge strane, Tanqueray Blackcurrant Royale gin kombinira sočne crne ribizle s nježnom vanilijom za uistinu raskošan okus.

Journal Summer party

Za rakije i likere pobrinuo se Korlat. Kolekcija čak 14 pomno osmišljenih rakija i likera rezultat je višegodišnjeg rada, a donosi jedinstvene okuse tradicionalnih pića interpretiranih na moderan način. U razvoj novih proizvoda uz Badelove stručnjake prvi puta su bili uključeni i vanjski stručnjaci te suradnici iz različitih područja znanosti i gastronomije koji su kroz kušanja “na slijepo” pomogli u brušenju okusa i dolasku do najboljih rješenja i zaista vrhunskih rezultata.

Osim što su gosti tijekom cijele večeri uživali u cjelokupnom asortimanu Korlat rakija i likera, na njihovom baru u ponudi su bili i kokteli na bazi istih – Wild Rose, Quince Fizz, Loza Lime te Teranino Delight.

Korlat se sa svojim Korlat Cabernet Sauvignon pobrinuo i za vino, a radi se o vinu iznimno tamne, gotovo crne boje s izraženom ljubičastom refleksijom. Karakterizira ga obilje raznolikih aroma, poput šljive, borovnice, crnog ribiza i diskretne pikantne note. Ovo vino je punog tijela, harmonično, s iznimno koncentriranim aromama i nešto izraženijom svježinom s obiljem zrelih tanina.

Svi vinoljupci uživali su i u Vezak Sauvignon, jedinstvenom vinu raskošnih, fino sljubljenih aroma bazge, tropskog voća, crnog ribizla i grejpa. Vino čvrste strukture, oštrih kiselina, naglašene svježine, ali i dovoljno jakog tijela koje kiseline i svježinu čini skladnima i ugodnima. Tekstura je gotovo uljasta, arome bogate, travnato voćne, a okus dug.

Osvježenje se tražilo i u Somersby Marakuja i naranča koji pruža pravu dozu osvježenja. Savršen spoj pjenušave slatkoće tropske marakuje i citrusne note naranče koja daje dodatnu punoću i zaigranost samog okus, a idealan je izbor za sve ljubitelje egzotičnog voća i osvježenja u toplim danima.

Nismo zaboravili ni na sve pivoljupce koji su žeđ gasili Carlsbergom, vjerojatno najboljim pivom na svijetu. Savršeno uravnoteženog okusa i prepoznatljive arome hmelja pruža lagano osvježenje svakim gutljajem.

Journal Summer party
Journal Summer party

S obzirom na vrući ljetni dan koji se pretvorio u toplu lipanjsku noć, potrebnu hidraciju i osvježenje svima je pružala Jana, koja je bila neizostavan dio i ovog Journal Summer Partyja. Osim na centralnom šanku, mnogi su po potrebno osvježenje tijekom cijele večeri dolazili u Jana korner, koji je predstavljao čarobno mjesto i oazu prirodne ljepote.

Journal Summer party

Osim vode, gosti su osvježenje tražili i u ostalim bezalkoholnim pićima. Energiju je na nivou održavala Hidra, bezalkoholno izotonično funkcionalno piće posebno napravljeno da vrati energiju i održi nas u pokretu.

Jedinstveno gazirano piće koje nas osvježava već 70 godina je Cockta. Njen osebujni okus i karakteristični sastav je izdvajaju od ostalih kola pića. Napravljena je od najfinijeg bilja, prirodnog CO2, bez kofeina, dolazi u tri okusa (Cockta Original, Cockta Free i Cockta Blondie) i pravo je rješenje kada tražite dobro osvježenje.

Journal Summer party
Journal Summer party

Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji još jednog Journal Summer partyja.

Posebna zahvala generalnom sponzoru, tvrtki Keune.

Da nikako ne ostanemo žedni pobrinuli su se TanquerayAperolJohnnie WalkerCampariBadel 1862 (rakije i likeri Korlatvina Korlatvina Vezak), CarlsbergSomersbyJanaCocktaHidraRoyal Hill Estate.

Fine delicije koje su izlazile iz kuhinje hotela Esplanade omogućili su The MeatFisherijaRajska rajčicaPodravka VegetaZvijezda Planet of Plants, a desert ravno iz ledenih škrinja dostavio je Ledo.

Da se osjećamo dobro i izgledamo još bolje omogućile su tvrtke KeuneBatisteAuraAveneRox BeautyMyrkl.

Svoj su buket prekrasnog cvijeća gosti ponijeli kući zahvaljujući Answearu.

Službeno vozilo eventa bio je Citroën C4X.

Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji još jednog u nizu Journal partyja.

Svojim biljnim svijetom terasu je ukrasio Vrtni centar Iris MBM, a Saša Šekoranja još jednom oduševio s cvjetnim dekoracijama.

Prostor su elegantnim stolovima i stolcima uljepšale tvrtke Showroom.hr i Altera.

Zahvaljujemo hotelu Esplanade koji je bio savršena kulisa za Journal Summer party 2023.

Tko je sve posjetio Journal Summer Party 2023. možete pročitati ovdje.

Atmosferu na najljepšoj terasi u Zagrebu pogledajte ovdje.

Vanna, Hiljson Mandela, Zsa Zsa, Stjepan Hauser i Nadežda D zaslužni su za sjanu glazbenu podlogu.

Biljke uz koje je Oleander terasa hotela Esplanade izgledala čarobno možete pronaći u ovom članku.

Najbolje fotografije sa Journal Summer Partyja 2023. pogledajte na linku.

Journal Summer Party kroz intervjue Marka Vuletića pogledajte ovdje.

A kako nam je bilo, pogledajte i u videu:

Učitati još
Zatvori