Nova mjesta u Zagrebu: Kamo na brunch, kavu, slasne i slane zalogaje
Nova mjesta u Zagrebu: Kamo na brunch, kavu, slasne i slane zalogaje

Nova mjesta u Zagrebu: Kamo na brunch,
kavu, slasne i slane zalogaje

Proljeće je donijelo i niz noviteta na zagrebačkoj gastro sceni. Prethodno smo vam otkrili 13 nedavno otvorenih mjesta u Zagrebu u čijim delicijama želimo uživati još dugi niz godina, a vjerujemo kako ćemo listu uskoro proširiti i novim lokacijama koje donosimo u nastavku.

Ondje vas čeka šest novih mjesta u gradu u koja se možete zaputiti na doručak, ručak i/ili večeru te popiti dobru šalicu kave ili osvježavajući koktel.

 Focacceria Rougemarin

Posljednji u nizu noviteta na zagrebačkoj gastro sceni je Focacceria Rougemarin. Smještena u prolazu Harmica na Trgu Bana Josipa Jelačića, za sada nudi 13 različitih focaccia sendviča. Ideja iza projekta je ponuditi autentične okuse Italije u centru Zagreba.

U najavi projekta je istaknuto kako pomno birane salame, sireve, namaze i marinirano povrće u focaccia sendvičima čine nova jela iz Rougemarinove kuhinje.

Koncept Mlinček

Koncept Mlinček, otvoren na adresi adresi Gradišćanska 20A, zamišljen je kao moderan bar-bistro koji će postati novo mjesto susreta lokalne zajednice, teokupljati ljubitelje dobre kave, vina i hrane s francusko-nizozemskim twistom.

U Koncept Mlinček moguće je navratiti na doručak, a tijekom dana dostupna je ponuda hladnih i toplih tapasa. Aktualna ponuda je upotpunjena i odličnom specialty kavom iz Brazila, modernim koktelima te vrhunskim vinom. Doista, djeluje kao sjajan recept za neformalna ljetna druženja. Imali smo ga priliku i sami posjetiti, a naše dojmove pročitajte ovdje.

Neka jedu kolače

Na adresi Kamaufova 22, Ivana Čuljak je otvorila dugo očekivanu malu slatku oazu. Što se ponude slastica tiče, ona se mijenja sezonski i uvijek su prisutne neke novine, ali uvijek ćete sigurno u vitrini pronaći Neka jedu kolače neizostavne klasike. Radi se o Pavlovoj torti koja je ujedno i Ivanin omiljen desert, Pistacio Choux, Tart s tri vrste čokolade kao i Tart sa slanom karamelom i svježim voćem.

Imali smo sreću biti među prvim gostima nove slastičarnice, a u virtualni obilazak vas vodimo na linku.

Le Kolač

Uz Boogie Lab, kompleks Park kneževa dobio je još jednu zanimljivu gastro stanicu – Le Kolač. U Branimirovoj 43 Robert Hromalić ponudio je prave umjetničke kreacije na tanjuru. Sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela obojila je kreativna kombinacija sastojaka, a zbog raskoši okusa i mirisa prave su gourmet umjetničke kreacije.

Jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, no jela koja se pokažu najomiljenijima i najprodavanijima ostaju na jelovniku i više mjeseci. I mi smo ga imali priliku iskušati, a naše dojmove pročitajte ovdje.

Skin2Skin Bar

U sklopu novog hotela Zonar otvoren je Skin2Skin Bar, koji je podijeljen na nekoliko zona. Community table predstavlja mjesto na koje možete sjesti, popiti kavu, koktel, ali i pojesti doručak dok istovremeno obavljate posao u opuštenoj atmosferi.

Unutarnji prostor bara ima dovoljno sjedećih mjesta za pronaći svoj kutak gdje se možete opustite uz neki od napitaka i započeti dan uz brze, lagane i zdrave zalogaje. Osim toga, Skin2Skin Bar proteže se i na dvije terase s dovoljno mjesta za uživanje u vrhunskom gastro iskustvu i opuštenoj atmosferi.

Skin2Skin Bar Zonar Zagreb
Skin2Skin Bar Zonar Zagreb

Pizzeria Mime’s

U Petrinjskoj ulici 44, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je pizzeria Mime’s. Ono po čemu se ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane.

Ako vas put dovede u ovu pizzeriu, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime’s na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze leži u njenom umami okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.

Foto: Instagram (@focacceria_rougemarin), Martina Movrić, Sanja Jagatić, Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori