![Zagreb je dobio novu pizzeriju: U Petrinjskoj je otvoren Mime’s](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-14-1080x1620.jpg)
![Zagreb je dobio novu pizzeriju: U Petrinjskoj je otvoren Mime’s](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/mimes.jpg)
Posebna je to ljubav kada je riječ o najpoznatijem jelu na svijetu – pizzi. Mnoge zaljubljenike u istu, obradovat će činjenica da je svoja vrata u samom srcu Zagreba, otvorila jedna zaista posebna pizzeria.
U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerie, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-01-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-14-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-04-1080x720.jpg)
Ono po čemu se Mime’s pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana.
Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije. Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzeriama.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-12-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-09-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-05-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-11-1080x720.jpg)
Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime’s restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.
Ako vas put dovede u ovu pizzeriu, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime’s na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze leži u njenom „umami“ okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-03-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-07-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pizzeria-Mimes-08-1080x720.jpg)
Foto: Bojan Zibar