Zagreb je dobio novu pizzeriju: U Petrinjskoj je otvoren Mime’s
Zagreb je dobio novu pizzeriju: U Petrinjskoj je otvoren Mime’s

Zagreb je dobio novu pizzeriju: U
Petrinjskoj je otvoren Mime’s

Posebna je to ljubav kada je riječ o najpoznatijem jelu na svijetu – pizzi. Mnoge zaljubljenike u istu, obradovat će činjenica da je svoja vrata u samom srcu Zagreba, otvorila jedna zaista posebna pizzeria.

U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerie, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.

Ono po čemu se Mime’s pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana.

Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije. Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzeriama.

Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime’s restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.

Ako vas put dovede u ovu pizzeriu, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime’s na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze leži u njenom „umami“ okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori